Cine cere eliberarea lui Liviu Dragnea: ”Iohannis, nu uita, Rahova e casa ta!”

protest-liviu-dragnea2.jpeg

manifestanti pentru liviu dragnea
Câteva zeci de persoane s-au strâns la protestul ”Demisia Iohannis! Dragnea în libertate! Apel la Patriotism!”,
foto: Inquam Photos

Câteva zeci de persoane s-au strâns, duminică, la Palatul Cotroceni ca să ceară demisia preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi eliberarea din închisoare a fostului lider PSD Liviu Dragnea. Protestatarii au scandat, printre altele, ”Iohannis, nu uita, Rahova e casa ta”. În palat n-a fost nimeni să-i audă însă, pentru că președintele se află în vacanță cu familia la Neptun.

Câteva zeci de persoane s-au strâns, duminică, la protestul ”Demisia Iohannis! Dragnea în libertate! Apel la Patriotism!”, organizat pe reţelele de socializare. Potrivit organizatorilor, la protest au fost chemaţi doar ”patrioţii adevăraţi”.

”Nu degeaba s-au luptat stămoşii noştri pentru ţară, începând de la cei mai mari domnitori, până la Liviu Dragnea! Libertate, Liviu Dragnea! Jos, Iohannis trădătorul! Haideţi să strângem rândurile şi să îi arătăm sasului că nu îi aparţin aceste meleaguri şi nu îi dăm voie să ne rupă ţara!”, au transmis organizatorii pe pagina evenimentului.

protest-liviu-dragnea.jpeg

sustinatori liviu dragnea
Manifestanții și-au exprimat susținerea față de Liviu Dragnea
foto: Inquam Photos

 

Participanţii la protest au scandat lozinci împotriva preşedintelui Klaus Iohannis şi și-au arătat susţinerea pentru Liviu Dragnea. ”Ieşi afară, javră ordinară”, ”Iohannis, nu uita, Rahova e casa ta”, ”Şi noi suntem români” sau ”Dragnea, te iubim, că ca tine nu găsim” sunt doar câteva dintre lozincile scandate de protestatari, conform News.ro.

De asemenea, manifestanţii au purtat pe care era scris ”Liviu, deţinut politic, libertate" şi ”Fără excroci imobiliari la Cotroceni”. Unii dintre manifestanţi aveau steaguri tricolore. 

protest-liviu-dragnea4.jpeg

manifestatie pentru eliberarea lui liviu dragnea
Protestatarii îl consideră pe Liviu Dragnea deținut politic
foto: Inquam Photos

 

Protestul vine în contextul în care luni va fi ultima zi de carantină pentru Liviu Dragnea la Penitenciarul Rahova. După expirarea acestei perioade, autoritățile vor decide dacă-l vor muta pe fostul lider PSD într-un alt penitenciar sau îl vor lăsa la Rahova pentru a-și ispăși pedeapsa de trei ani și șase luni, pronunțată în dosarul angajărilor fictive.

Klaus Iohannis, în vacanță de Rusalii la Neptun

Preşedintele Klaus Iohannis îşi petrece sfârşitul de săptămână la Neptun, unde îşi va sărbători ziua de naştere alături de soție și de câţiva apropiaţi, conform unor surse citate de News.ro. Şeful statului a împlinit 60 de ani, în 13 iunie. Familia Iohannis va rămâne pe litoral până la începutul săptămânii viitoare.

Citește și:

Liviu Dragnea, condiții de lux în închisoare! Politicianul, tratat ca un VIP

Cine e și cu ce se ocupă iubita tânără a lui Liviu Dragnea. Unde era în ziua arestului?

Loading...

Citește și

  • viorica dancila si liviu dragnea

    Liviu Dragnea a fost condamnat luni la trei ani și șase luni de pușcărie în dosarul angajărilor fictive. Liderul PSD este așteptat să se predea în cursul zilei autorităților, iar în partid au început deja discuțiile pentru preluarea puterii.

  • Preşedinte al Camerei Deputaţilor, preşedintele partidului aflat la putere, fost ministru şi preşedinte de Consiliu Judeţean, actual deţinut. Cariera lui Liviu Dragnea (56 de ani) s-a încheiat, luni, 27 mai, la ora 13.50, când magistraţii au decis: 3 ani şi 6 luni, închisoare cu executare. Au fost 16 ore care i-au schimbat viaţa unuia dintre cei mai controversaţi oameni politici din România. Duminică seara a aflat că a pierdut puterea, iar luni la prânz, libertatea.