Cîmpeanu: Școlile din București ar putea trece în online de la jumătatea lui octombrie

Ultima actualizare:

    Deja 17.658 de copii din România fac școală onlineFoto: Shutterstock
Deja 17.658 de copii din România fac școală onlineFoto: Shutterstock

Dacă se menține acest trend accelerat al infectărilor, Capitala ar putea ajunge la pragul de 6 la mie în decurs de o lună. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, estimează că de la jumătatea lunii octombrie toate școlile din București vor trece în online.

Bucuria elevilor de a merge fizic la școală nu va fi prea lungă. În ciuda dorinței autorităților de a menține deschise unitățile de învățământ, valul 4 al pandemiei de COVID ne dă toate planurile peste cap. Deja 17.658 de copii din aproape 800 de clase au trecut în online, ca urmare a cazurilor de infectare. 604 angajați din învățământ și 1.091 de elevi și preșcolari sunt în acest moment confirmați cu SARS-CoV-2, potrivit ultimelor date ale Ministerului Educației. Iar numărul infectărilor crește de la o zi la alta.

Peste o lună, elevii din București ar putea trece la școala online

„De la 1 la 31 august, a crescut de de 6 ori, trendul ascendent. Matematic vorbind, din păcate, nu a fost încetinit. Astăzi avem în București rată de infectare de 2,44 la mie, după ce ieri am avut 2,33 la mie. Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî. Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință,” a explicat Sorin Cîmpeanu duminică seara, la Digi24.

În ce scenarii funcționează școlile

  • Până la atingerea ratei de infectare de 6 la mie în localitate, toate școlile, creșele și grădinițele rămân deschise în format fizic.
  • După depășirea incidenței de 6 la mie, până la instituirea carantinei, mai pot merge fizic la clasă doar copii de creșă, grădiniță și elevii din învățământul special. Toți ceilalți trec în online.
  • Dacă localitatea intră în carantină, stau acasă și copiii de creșă și grădiniță. Mai pot merge fizic la cursuri doar elevii cu cerințe educaționale speciale din învățământul special.

Lucrurile se pot schimba de la o săptămână la alta. Vinerea se anunță rata de incidență și fiecare școală va ști cum va funcționa în săptămâna următoare.

image
image
image
image
image
image
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net