Cel mai modern spital se va construi în nordul Capitalei

Ultima actualizare:

     Sălile de operație  ale spitalului vor fi  dotate cu aparatură  de ultimă generație
Sălile de operație ale spitalului vor fi dotate cu aparatură de ultimă generație

În sfârşit, o veste bună! Primăria sectorului 1 şi Ministerul Sănătăţii au anunţat că vor construi un spital modern în nordul Capitalei. Este vorba de un centru complet, în cadrul căruia se vor face investigaţii medicale, se vor pune diagnostice, se vor face tratamente, dar şi recuperare.

Spitalul va fi ridicat pe un teren al Primăriei Sectorului 1, aflat pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, la numărul 10. În prezent, aici se află un cămin de bătrâni, care va fi mutat în noul sediu din Strada Odăi, şi o bisericuţă din lemn, care va rămâne aici, spun reprezentanţii primăriei. Unitatea medicală va avea statut de spital municipal, va avea mai multe specialităţi, dar şi o secţie pentru arşi, a declarat vineri, pentru news.ro, primarul sectorului 1, Dan Tudorache. 

„Nicăieri în lume nu se mai fac unităţi medicale care să trateze numai un tip de probleme”, a adăugat edilul. De asemenea, Tudorache a mai menţionat că Primăria sectorului 1 are deja banii necesari pentru construcţie, iar demersurile vor începe săptămâna viitoare.

„Miercuri avem şedinţă de Consiliu Local şi pe ordinea de zi avem un proiect de hotărâre prin care solicităm să mai achiziţionăm încă trei hectare aflate în vecinătatea celor 4,4 hectare care aparţin Primăriei. Cele trei hectare aparţin unor proprietari privaţi şi vrem să începem negocierile în vederea achiziţionării. Dacă nu vor fi de acord, vom construi spitalul pe cele 4,4 hectare”, a afirmat edilul.

Tot vineri, Primăria sectorului 1 a anunţat că noul spital va fi construit după toate standardele clinicilor de renume din Europa, centrul de sănătate urmând să fie dotat cu aparatură de ultimă generaţie. „Va fi operator de servicii medicale pentru toţi bucureştenii şi va avea un principiu complet de eficientizare a actului medical, ceea ce înseamnă că investigaţiile, diagnosticul, tratamentul şi recuperarea pacienţilor se vor face în acelaşi centru medical”, se mai arată în comunicat.

Căminul de bătrâni  aflat pe terenul vizat  va fi mutat
Căminul de bătrâni aflat pe terenul vizat va fi mutat

„În perioada următoare voi declanşa, împreună cu Primăria Capitalei, toate procedurile pentru a putea să intrăm în linie dreaptă cu acest proiect. Voi demara un concurs internaţional de arhitectură şi voi chema la licitaţii constructori cu experienţă în ridicarea spitalelor. Voi face totul pentru ca spitalul să fie gata în acest mandat”, a mai spus primarul sectorului 1.

Potrivit primăriei de sector, noul spital va respecta toate standardele de asistenţă medicală pentru cazurile de urgenţă şi va funcţiona ca un centru universitar pentru studenţii universităţilor de medicină şi medicii rezidenţi. De altfel, Tudorache a mai anunţat că în aceeaşi zonă intenţionează să construiască şi un ansamblu de locuinţe de serviciu care să fie închiriate la preţuri modice personalului medical.

Dan Tudorache: «Avem  deja banii necesari»
Dan Tudorache: «Avem deja banii necesari»
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net