Ce spune Nicușor Dan despre cele patru spitale vitale pe care Clotilde Armand refuză să le mai finanțeze

Ultima actualizare:

    Primarul general, Nicușor Dan, acceptă să ia în administrare spitalele doar dacă va primi și finanțare
Primarul general, Nicușor Dan, acceptă să ia în administrare spitalele doar dacă va primi și finanțare

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a refuzat să mai finanțeze patru dintre cele mai importante spitale din țară, aflate în sectorulpe care-l păstorește. A anunțat în urmă cu două zile că le dă în administrare Primăriei Generale. Nicușor Dan nu a fost însă înștiințat despre această idee, astfel că i-a transmis edilului de la USR-Plus că le acceptă dacă îi dă și bani.

De câteva zile, este mare scandal legat de refuzul primarului sectorului 1, Clotilde Armand, de a mai finanța cele patru spitale pe care le are în administrare.

Clotilde Armand a renunțat la cele mai importante spitale din țară 

Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu", Spitalul Clinic pentru Urgențe Oftalmologice și Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reconstructiva și Arsuri. Primarul USR-Plus a motivat decizia prin lipsa resurselor financiare la bugetul local, astfel că a tăiat orice fel de finanțare, fără a mai sigura nici măcar plata utilităților.

Nicușor Dan: ”Vreau să le administrez, dar să ni se asigure banii necesari”

”Înțeleg că există dorința, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria Capitalei. Eu sunt absolut deschis să administrez cât mai multe lucruri care privesc calitatea vieții bucureștenilor, doar să fie asigurată finanțarea către Primăria Municipiului București pentru asta. Dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală, atunci eu declar că vreau să le administrez împreună cu echipa Primăriei, cu condiția să ni se asigure banii necesari”, a precizat primarul general, Nicușor Dan.

Deputatul USR-Plus Emanuel Ungureanu: Primăria Sectorului 1 nu a lămurit dacă va finanța spitalele”

Totodată, Emanuel Ungureanu, deputat în Comisia de Sănătate și coleg de partid cu Clotilde, a scris pe Facebook pe 4 februarie că: ”până la această oră, Primăria Sectorului 1 nu a lămurit dacă va continua să finanțeze aceste unități sanitare pe care le-a administrat până ieri. O poate face perfect legal în continuare în baza Legii 95/2006. Mâine (n.r. astăzi) voi întreba oficial conducerea Primăriei Sectorului 1 care sunt sumele pe care le va aloca în acest an pentru aceste spitale. În baza aceleași Legi, 95/ 2006, aceste spitale pot fi finanțate și de către Primăria Generală a Capitalei, de către alte primării de sector și de Ministerul Sănătății! Voi vizita luni, 8 februarie, toate cele patru spitale, voi vorbi cu cei patru manageri și vom găsi soluții împreună pentru a asigura finanțarea consistentă pentru aceste unități sanitare vitale pentru sistemul sanitar românesc”, a transmis Ungureanu.

Citește și: 

Romprest nu mai vrea să ridice gunoiul din sectorul 1. Clotilde Armand: ”Foarte bine, să facă ceea ce consideră”

Ce spune Clotilde Armand după excluderea soţului din USR: "Suntem o familie unită!" Comentarii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net