Ce se întâmplă cu factura la căldură pentru bucureșteni. Până când este plătită subvenția de către stat

Ultima actualizare:

    Bucureștenii sunt speriați că le vor veni de plătit facturi uriașe la întreținere
Bucureștenii sunt speriați că le vor veni de plătit facturi uriașe la întreținere

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a cerut Guvernului să acopere cheltuielile la factura de căldură, după majorare. Mai exact, diferența de subvenţie dintre prețul de producţie de anul trecut și cel din prezent.

”Am solicitat diferenţa de subvenţie care rezultă din preţul de 380 lei azi, faţă de 195 lei per gigacalorie anul trecut preţul de producţie. Am făcut o diferenţă între care a fost subvenţia pe care ar trebui să o plătească primăria anul acesta, la preţul de anul acesta şi care a fost subvenţia pe care am plătit-o iarna trecută. Şi diferenţa asta este 920 de milioane lei. Aceasta este solicitarea pe care am făcut-o oficial”, a precizat Nicuşor Dan.

El a mai spus că preţul pe care-l plătesc bucureştenii la căldură este de 164 lei şi aşa va rămâne în cazul în care nu se schimbă nimic printr-o hotărâre a CGMB.

„O să vedem, posibil la sfârşitul acestei luni, în şedinţa CGMB să modificăm acest preţ pe care cetăţenii îl plătesc. Adică dacă facem asta la sfârşitul lui noiembrie şi asta se va aplica pe factura, începând cu decembrie, care se plăteşte în februarie. Înainte de asta, noi încercăm să avem toate răspunsurile de la Guvern, să vedem în ce măsură pot să ne ajute cu parte din subvenţie”, a mai spus edilul Bucureștiului. Solicitarea de sprijin financiar a fost cerută pentru 2022, dar a fost împărțită în două perioade: pentru noiembrie – decembrie 2021, respectiv ianuarie – iunie 2022.

Subvenția cerută la Guvern pentru căldură este pentru anul 2022

”Întreaga solicitare a Primăriei Municipiului București vizează un sprijin financiar pentru anul 2022. Și asta pentru că facturile pentru noiembrie și decembrie urmează să fie achitate în lunile ianuarie și februarie”, au explicat și reprezentanții PMB.

Citește și: 

Ce se întâmplă cu facturile la apă caldă și căldură, în București? Scad sau nu? Iată ce zice Nicușor Dan

Primarul Ciprian Ciucu despre apa caldă și căldura din București. ”Vest Energo și CET Grivița au sistat furnizarea agentului termic”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net