Ce li se pregătește bucureștenilor e de groază

Ultima actualizare:

    Din 15 noiembrie, RADET spune că bucureștenii vor face frigul în case
Din 15 noiembrie, RADET spune că bucureștenii vor face frigul în case

Iarna bate la ușă, iar RADET anunță că de duminică oprește apa caldă și căldura. Astfel că două milioane de bucureșteni riscă să facă frigul în case.

Şefii RADET spun că instituţia nu va mai funcţiona din 15 noiembrie pentru că nu are aprobat bugetul pe anul în curs iar legea nu îi mai permite regiei să facă nici un fel de cheltuieli începând cu această dată.

”Am semnalat în urmă cu două săptămâni, dar și acum trei zile iminența opririi activității RADET ca urmare a neaprobării bugetului. Lumea a Înțeles că e nevoie de fonduri, așa că se va aproba luni un împrumut pe care îl va acorda Primaria Capitalei RADET-ului, în jur de 250 de milioane. Din păcate, banii nu vor putea fi folosiți, pentru că neavând bugetul aprobat, banii ăștia or să zacă în cont”, a declarat Gabriel Dumitrașcu, şeful Consiliului de Administraţie al RADET.

Pe de altă parte, șeful ELCEN, Marcel Nicolescu, dă  asigurări că nu va fi sistată furnizarea de apă caldă şi căldură.

„Din 2008, când s-a facut un bilanț al datoriilor pe care RADET le avea, s-a stabilit de la ce începem, s-a stabilit că avem o datorie de 759 milioane. S-a făcut eșalonarea pe trei ani, RADET nu a respectat termenul, datoriile s-au adunat. S-a ajuns la un debit principal de 600 milioane euro. Determinat de această situație imposibilă, suntem în situatia de a fi puși la zid de furnizorii de gaze pentru datoriile pe care le avem la ei. Faptul că suntem în discuții avansate dovedește faptul că Romgazul își arată totala disponibilitate pentru livrarea gazului. Bucureștenii nu rămân fără căldură”, a declarat Marcel Nicolaescu, director ELCEN, citat de gandul.info. Andrei Gerea, ministrul Energiei, a lansat o serie de acuzaţii grave la adresa RADET după anunțul scandalos.

”Plâng că şi-au plătit cu greutate salariile, dar de un an de zile s-a gândit cineva să reducă prevederile acelea absolut aberante din Contractul Colectiv de Muncă? Nici minerii nu au asemenea sporuri cum au cei de la RADET. Să explice domnul director de la RADET cum au sporuri de limbi străine, spor de transport, de zgură”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net