Ce este programul "Butonul roșu". 600 de bătrâni bolnavi din București vor primi brățară conectată la un telefon mobil

Ultima actualizare:

    Butonul roșu al brățării este apăsat de bolnavul care o poartă doar în caz de urgență
Butonul roșu al brățării este apăsat de bolnavul care o poartă doar în caz de urgență

600 de bătrâni bolnavi din București vor primi brățară conectată la un telefon mobil. În felul acesta, ei vor putea fi monitorizați în caz că au nevoie de sistență medicală de urgență. Programul gândit de cei de la Primăria Capitalei se numește "Butonul roșu".

Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială, în parteneriat cu Fundația Crucea Alb-Galbenă, derulează proiectul ”Din toată inima pentru toată familia- Butonul roșu”.

Ce este programul "Butonul roșu", care a fost aprobat în martie

Acesta a fost aprobat în luna martie de Consiliul General, la propunerea primarului Gabriela Firea.

Prin intermediul programului ”Butonul Roșu” vor fi achiziționate 600 de kituri de monitorizare, formate din: telefon mobil adaptat utilizării de către persoanele vârstnice (taste mari și afișaj ,,cu scris mare”) și o brățară conectată cu telefonul, dotată cu un buton de urgență (roșu), rezistentă la apă și cu autonomie foarte mare, care permite apelarea de urgență, atunci când persoana este în incapacitatea de a ajunge la telefon.

Cine beneficiază de programul ”Butonul Roșu”

Astfel, 600 de seniori cu probleme de sănătate, afecțiuni medicale cu un grad ridicat de risc, cu posibilitate redusă de mișcare sau imobilizați, care locuiesc singuri, unii dintre ei fără a avea familie sau aparținători, vor beneficia gratuit de sistemul de monitorizare la distanță.

Cum funcționează programul ”Butonul Roșu”

Programul ”Butonul Roșu” presupune acordarea de sprijin permanent, în sistem de teleasistență și teleurgență și furnizarea de servicii integrate de îngrijiri la domiciliu, pentru o parte dintre acestia.

Mai exact, în cazul unor urgențe, printr-o simplă apăsare de buton, beneficiarii programului își pot salva viața.

Butonul roșu al brățării funcționează doar conectat la telefonul mobil cu care vine la pachet
Butonul roșu al brățării funcționează doar conectat la telefonul mobil cu care vine la pachet

Aceștia pot contacta permanent personalul alocat proiectului, care are acces la istoricul lor socio-medical pentru a comunica starea și statusul lor, pot obține informații medicale, sociale, sau cu privire la drepturile lor - de care au nevoie și pe care nu știu să le acceseze.

Ce zice Gabriela Firea despre programul ”Butonul Roșu”

”Una din prioritățile mele, ca primar general, o reprezintă protejarea categoriilor vulnerabile, din care fac parte și seniorii. Acest program modern de asistență socială destinat vârstnicilor singuri, poate salva vieți. Este foarte important ca seniorii noștri să se simtă în siguranță, să știe că printr-o simplă apăsare de buton sau printr-un singur telefon, cineva le poate sări imediat în ajutor. De asemenea, aceștia pot utiliza oricând telefoanele oferite de noi pentru a suna la personalul alocat proiectului și a solicita informații sau consiliere. Practic, prin acest serviciu de teleasistență și teleurgență le spunem vârstnicilor ca sunt respectați, că nu sunt singuri și că oricând cineva le va sări în ajutor dacă va fi nevoie”, a precizat Gabriela Firea.

Potrivit Primăriei Capitalei, în acest moment, se află în derulare, în stadiu avansat, procedura de achiziție a celor 600 de kituri.

Cum poți intra în programul ”Butonul Roșu”

Persoanele vârstnice care vor să intre în programul ”Butonul roșu” se pot Fundației Crucea Alb-Galbenă, la numerele de telefon 0725.213.661, 021.3151256 sau la adresa de email: cruceaalbgalbena@cag.ro.

În acest program se pot înscrie persoane cu vârsta de peste 65 de ani, cu domiciliul în București, care prezintă patologii cronice, se află în risc de izolare datorită lipsei contactului cu membrii familiei și ai comunității și nu au acces facil la serviciile publice de sănătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net