Capitala va avea 100 de tramvaie noi. Primul mijloc de transport va sosi în august 2022

Ultima actualizare:

    Tramvaiul produs de Astra Vagoane pentru București va fi cel mai lung din RomâniaFoto: banatulazi.ro
Tramvaiul produs de Astra Vagoane pentru București va fi cel mai lung din RomâniaFoto: banatulazi.ro

Primarul General, Nicușor Dan, a semnat marți, contractul de achiziție a 100 de tramvaie. Vehiculele sunt produse de Astra Vagoane Arad în parteneriat cu o firmă din China. STB a stabilit deja unde vor circula noile vehicule: pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 și 55.

Primăria Capitalei a lansat licitația pentru achiziționarea celor 100 de tramvaie în decembrie 2018 relatează hotnews.ro. Pe 6 noiembrie 2019, instituția a anuntat câștigătorul licitației, turcii de la DURMAZLAR MAKINE SANAYI VE TICARET A.S., iar pe locul doi se clasa Astra Vagoane Arad împreună cu partenerul chinez, CRRC Sifang. Societatea din Arad a contestat rezultatul, iar pe 1 decembrie 2019 - CNSC a obligat Primăria Bucuresti să reevalueze ofertele. Autoritățile locale au atacat imediat la Curtea de Apel decizia CNSC. La finalul lunii iulie 2020, instanța a decis respingerea definitivă a contestației Municipalității și desemnarea societății Astra Vagoane Călători, asociată cu o companie chineză, drept câștigătoare. Pe 8 septembrie 2020, Primăria a anunțat Astra Vagoane că a fost desemnat câștigătorul licitației privind cele 100 de tramvaie. Capitala are aproximativ 150 de km de linii de tramvai, o treime nefiind modernizate.

Ce a declarat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan

”Facem un pas înainte în modernizarea transportului public: am semnat un contract cu valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni, pentru achiziția a 100 de tramvaie. Contractul prevede furnizarea primului tramvai peste 15 luni, în luna august a anului viitor, urmând ca, începând de la acel moment al livrării prototipului, să fie furnizate 4 tramvaie în fiecare lună. Este vorba despre tramvaie cu lungimea de 36 de m, potrivite pentru București. Dacă fosta administrație nu s-ar fi încăpățânat să insiste să dea în mod nelegal acest contract unei firme turcești (situație despre care s-a pronunțat și CNSC și Curtea de Apel București), am fi avut aceste tramvaie în Capitală începând cu vara anului 2020. În felul acesta, semnând contractul astăzi, primul tramvai va veni la București în august 2022”.

Date tehnice despre noile tramvaie care vor circula în București

Nicușor Dan a dat detalii despre cum vor arăta noile tramvaie. Cele 100 de vehicule noi, din gama de 36 m, vor avea podeaua complet coborâtă, minim cinci uşi duble și vor fi dotate cu echipament de climatizare destinat asigurării atât a aerului condiţionat, cât şi a încălzirii. Potrivit contractului, tramvaiele vor avea o capacitate de cel puțin 220 de călători total, din care minim 56 pe scaune, nivel de zgomot redus și echipamente pentru validarea cardurilor. Pentru persoanele cu dizabilităţi, care folosesc scaune cu rotile, se va prevedea o platformă rabatabilă sau culisantă cu acționare manuală şi se vor amenaja 2 locuri speciale. De asemenea, prin instalaţia IT care va echipa tramvaiele se vor oferi informații (audio-video) pentru călători, va exista o instalație de supraveghere video, precum și wi-fi. Va exista și posibilitatea transportării bicicletelor printr-un sistem de prindere și fixare rabatabil, care să nu ocupe spațiul destinat călătorilor atunci când nu este utilizat. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei. Totodată, câştigătorul va asigura şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele. Vehiculele au o garanție de șapte ani

Citiți și

Cum se curăță vehiculele STB. La sfârșitul săptămânii tot parcul de vehicule a fost spălat și dezinfectat

Măsuri împotriva coronavirusului. STB anunță că va decontamina toate cele 1.600 de autobuze, tramvaie și troleibuze

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net