Cantinele sociale au fost luate cu asalt! Cum poți mânca gratuit două mese pe zi

angajat-cantina-sociala-care-pune-mancare-la-pachet-.jpg

Oamenii nu mănâncă la cantină, ci li se pun alimentele gătite la pachet
Oamenii nu mănâncă la cantină, ci li se pun alimentele gătite la pachet
Fotografii: Primăria Capitalei

Sunt tot mai mulți oameni care nu au ce pune pe masă. În București, cantinele sociale, puse la dispoziție de Primăria Generală, au fost luate cu asalt. Iată cum poți mânca gratuit două mese pe zi!

Suntem săraci, iar criza economică ivită în timpul pandemiei a creat situații de-a dreptul dramatice. Familii fără un loc de muncă, dar nu cheltuieli pe cap.

La nivelul Bucureștiului, în perioada pandemiei, numărul celor care nu au mai avut ce să pună pe masă și au ajuns să mânânce la cantina socială a crescut de patru ori. De la 800 la 3.000 de persoane!

Cantinele sociale au fost luate cu asalt! Cum poți mânca gratuit două mese pe zi

"De la sfârșitul lunii martie, DGASMB a gătit și a oferit 160.000 de porții de mâncare. Din nefericire, în această perioadă, foarte mulți oameni trec prin momente financiare dificile, au rămas fără loc de muncă și chiar nu au posibilitatea să pună familiei mâncare pe masă. Sunt cazuri dramatice, în multe familii tinere ambii soți și-au pierdut locul de muncă și au fost nevoiți să caute sprijin acolo unde nu a fost niciodată nevoie să apeleze: la asistența socială pentru asigurarea unei hrane zilnice pentru copiii lor. De aceea, pentru a fi mai eficienți și pentru a putea ajuta cât mai multă lume, am decis ca întreaga activitate a Serviciului de Cantine Sociale să fie reorganizată, am redus birocrația și am simplificat sistemul de depunere a dosarelor”, a precizat primarul general Gabriel Firea.

cantina-sociala-angajati-primarul-gabriela-firea.jpg

Gabriela Firea a vizitat ieri, 13 mai, cantina socială Bucur
Gabriela Firea a vizitat ieri, 13 mai, cantina socială Bucur

Astfel, numărul documentelor necesare pentru a intra în program a scăzut de la 11 la 5, acuratețea informatiilor fiind verificată prin legatura cu instituțiile abilitate (ANAF, AMOFM, DITL).

În ultimii ani, autoritățile locale au investit 200.000 de euro în modernizarea și reabilitarea  celor cinci cantine aflate în subordinea Primăriei Capitalei.

Cine poate mânca gratuit la cantinele sociale

Bucureștenii care provin dintr-o familie a căror venituri sunt sub 142 de lei pe lună, pe membru de familie, fie că este vorba despre pensionari, copii, studenți, persoane cu dizabilități.

Pentru persoanele care depășesc acest prag de venit, serviciile cantinelor sociale sunt disponibile contra cost, acesta fiind de 30% din valoarea veniturilor realizate, dar nu mai mult de 465 lei/lună.

Mai multe informații primiți la numărul de telefon: 0.800 821.218, iar pentru acte necesare și formulare tip  puteți accesa site-ul www.dgas.ro.

Sunt oferite gratuit două meniuri pe zi

Meniurile sunt constituite din două mese/zi: prânz (felul I, felul II și desert/fruct) și cină.

cantina-sociala-prajituri-la-pachet.jpg

Beneficiarii meselor la cantina socială primesc și desert
Beneficiarii meselor la cantina socială primesc și desert

În plus, vinerea sunt oferite câte trei porții din fiecare fel, pentru ca oamenii să aibă ce mânca și în zilele de sâmbătă și duminică, când cantinele sunt închise.

Autoritățile spun că oferta gastronomică a fost diversificată și au fost realizate meniuri dintre cele mai variate, cu ajutorul unui medic nutriționist.

Acestea cuprind preparate culinare sănătoase, cu un aport caloric necesar fiecărei persoane în parte.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1