Bucureştiul, în plină iarnă: Ne rupem picioarele pe gheaţă

Ultima actualizare:

    Calea Floreasca. Trotuarul s-a transformat  în patinoar şi  faci echilibristicăFoto: Sever Gheorghe
Calea Floreasca. Trotuarul s-a transformat în patinoar şi faci echilibristicăFoto: Sever Gheorghe

Ai ieşit din casă? Pregăteşte-te pentru ce e mai rău! Trotuarele nu au fost curăţate şi sunt pline de gheaţă. Faci echilibristică încă de cum ieşi din scara blocului. Tărâmul de cleştar s-a mutat în Capitală!

Coşmarul pentru bucureşteni a început după ultima ninsoare. Nimeni nu a dat zăpada de pe trotuare, iar gerul a transformat-o în gheaţă. E sticlă pe jos. Străzile sunt acum capcane pentru pietoni, care merg cu teamă ca nu cumva să alunce şi să cadă. ”Să le fie ruşine primarilor că nu au făcut nimic. Ar fi trebuit să trimită oamenii să arunce cu sare şi spargă gheaţa asta. Zilele trecute am căzut, dar din fericire nu mi-am rupt nimic”, s-a plâns Nicolae.

Doar totuarele din faţa marilor magazine sunt ”la negru”. De teama amenzilor usturătoare, şefii şi-au scos angajaţii la curăţat asfaltul.

În rest, Dumnezeu cu mila! Legea spune că toate asociaţiile de propritari şi locatari trebuie să dea zăpada şi gheaţa din faţa blocurilor, altfel le paşte amenzi de până la 1.000 de lei.

Amenda se ridică la 1.000 de lei

Dar cum nimeni nu vine în control, nici oamenii nu au ieşit la treabă. Aşa se face că principalele artere sunt acum patinoare. Reporterii Click! erau cât p-aci să-şi rupă picioarele pe Calea Floreasca, în buricul Capitalei.

Acoperite cu un strat gros de gheaţă erau şi trotuarele de pe Calea Moşilor, Bd. Mihai Bravu şi Şos. Ştefan cel Mare. Cu toate că mai mult de jumătate din trotuarele din Bucureşti sunt pline de zapadă şi gheaţă, doar 57 de persoane fizice au fost sancţionate până acum şi 22 de societăţi comerciale. Valoarea totală a amenzilor depăşeşte 28.000 de lei.La Timişoara, poliţiştii locali au împărţi 100 de somaţi celor care nu au curăţat trotuarele din faţa casei.

Cea mai geroasă noapte din an: -28º

Calea Moşilor. Nici aici nu e curăţat,  deşi vorbim despre  o arteră importantă
Calea Moşilor. Nici aici nu e curăţat, deşi vorbim despre o arteră importantă

Miercuri noapte va fi foarte frig. Se vor înregistra -28 º în centrul ţării. Vântul va sufla cu rafale de 55 -65 km/h, sporind senzaţia de frig. Vor fi -23 º la noapte în Moldova şi -19 º în restul regiunilor, cu excepţia Banatului unde vor fi -13º.

ANM a emis o avertizare de vreme geroasă şi rafale de vânt, valabilă de azi la prânz, până vineri dimineaţa. Va fi deosebit de frig şi în timpul zilei: în Transilvania, la prânz, vor fi -14 º.

Bd. Mihai Bravu. De cum ieşi din pasajul pietonal,  te întâmpină gheaţa
Bd. Mihai Bravu. De cum ieşi din pasajul pietonal, te întâmpină gheaţa

Recordul absolut de frig în România, -38,5 º, a fost în noaptea de 24/25 ianuarie 1942, în localitatea Bod din judeţul Braşov. Mai recent, temperaturi scăzute au fost în iernile anilor 1978, 2000 şi 2008. Anul trecut, pe 4 ianuarie, la Întorsura Buzăului se înregistrau minus 30 º.

430 de bucureşteni şi-au rupt mâinile şi picioarele

Puhoi de oameni  aşteptau la camera de gardă de la Ortopedie
Puhoi de oameni aşteptau la camera de gardă de la Ortopedie

Camera de gardă a Spitalului de Urgenţă Floreasca a fost plină azi de oameni care au suferit diverse fracturi, după ce au căzut pe gheaţă.”Imediat ce am ieşit din bloc am alunecat şi am căzut. Mi-am rupt mâna. Stau pe Bd. Liviu Rebreanu, nr.13, din Capitală, şi e plin de gheaţă”, s-a plâns Costina Ruşoveanu, 68 de ani, pe care am găsit-o la spital. Marţi, până la ora 14.00, 40 de persoane au venit la Floreasca cu mâni şi picioare rupte, iar în perioada 25 decembrie-6 ianuarie, 430, dintre care 180 cu fracturi şi 250 cu entorse şi luxaţii.

Costina  Ruşoveanu  şi-a rupt  mâna
Costina Ruşoveanu şi-a rupt mâna
image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net