UPDATE Bucureștiul intră în scenariul roșu? În Capitală s-a depășit rata de 3 infecții la mia de locuitori

Ultima actualizare:

    foto: Inquam Photos
foto: Inquam Photos

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat marți, 13 octombrie, că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 3,11 la mia de locuitori în București. Asta înseamnă că în Capitală va intra în vigoare scenariul roșu, care presupune, printre altele, închiderea școlilor.

UPDATE INSP a anunțat o rectificare cu privire la rata de incidență a infectărilor cu coronavirus din București, în loc de cea anunțată inițial - de 3,11 la mie. Astfel, rata de infectare este de 2,65 la mie. 

Monica Anisie a anunțat că a solicitat o întâlnire cu prefectul Capitalei pentru pregătirea intrării în scenariul roșu, dacă bilanțurile zilnice se agravează.

Ministrul Educației a precizat că „la momentul acesta, rata la nivelul Bucureștiului este de 2,69. Deci nu s-a trecut peste pragul de 3. Noi am avut numai o ședință de lucru în așa fel încât să fim pregătiți dacă este nevoie”.

Ea a mai spus că în ordinul de ministru comun cu Ministerul Sănătății este prevăzut „că, dacă mai multe zile există pragul de 3, se trece în scenariul roșu”.

La insistențele jurnaliștilor cu privire la faptul că INSP a raportat o cifră de 3,11 la mia de locuitori, Anisie a răspuns că acest lucru trebuie lămurit de șefa INSP.

Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a spus la rândul său că „INSP a comunicat o cifră din eroare, a rectificat, rata pe azi e de 2,69”.

Știrea inițială

La această oră are loc o ședință a Comitetului Municipal, care va decide ce măsuri restrictive va adopta, anunță Digi24.

INSP a anunțat marți că în săptămâna 5 - 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj.

27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Alba, Arad și Olt.

În 31 județe si Municipiul București se înregistrează o rata de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori, iar 1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

81.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 60,1% din decese au fost la bărbați. 95.4% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Știre în curs de actualizare.

Citește și:

Roșu, galben, verde. Ce înseamnă cele 3 scenarii ale începerii școlii. Iohannis, răspunsuri la 7 întrebări care "ard"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net