UPDATE Bucureștiul intră în scenariul roșu? În Capitală s-a depășit rata de 3 infecții la mia de locuitori

scoala-copil-masca.jpg

copil cu masca in curtea scolii
foto: Inquam Photos

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat marți, 13 octombrie, că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 3,11 la mia de locuitori în București. Asta înseamnă că în Capitală va intra în vigoare scenariul roșu, care presupune, printre altele, închiderea școlilor.

UPDATE INSP a anunțat o rectificare cu privire la rata de incidență a infectărilor cu coronavirus din București, în loc de cea anunțată inițial - de 3,11 la mie. Astfel, rata de infectare este de 2,65 la mie. 

Monica Anisie a anunțat că a solicitat o întâlnire cu prefectul Capitalei pentru pregătirea intrării în scenariul roșu, dacă bilanțurile zilnice se agravează.

Ministrul Educației a precizat că „la momentul acesta, rata la nivelul Bucureștiului este de 2,69. Deci nu s-a trecut peste pragul de 3. Noi am avut numai o ședință de lucru în așa fel încât să fim pregătiți dacă este nevoie”.

Ea a mai spus că în ordinul de ministru comun cu Ministerul Sănătății este prevăzut „că, dacă mai multe zile există pragul de 3, se trece în scenariul roșu”.

La insistențele jurnaliștilor cu privire la faptul că INSP a raportat o cifră de 3,11 la mia de locuitori, Anisie a răspuns că acest lucru trebuie lămurit de șefa INSP.

Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a spus la rândul său că „INSP a comunicat o cifră din eroare, a rectificat, rata pe azi e de 2,69”.

Știrea inițială

La această oră are loc o ședință a Comitetului Municipal, care va decide ce măsuri restrictive va adopta, anunță Digi24.

INSP a anunțat marți că în săptămâna 5 - 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj.

27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Alba, Arad și Olt.

În 31 județe si Municipiul București se înregistrează o rata de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori, iar 1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

81.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 60,1% din decese au fost la bărbați. 95.4% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Știre în curs de actualizare.

Citește și:

Roșu, galben, verde. Ce înseamnă cele 3 scenarii ale începerii școlii. Iohannis, răspunsuri la 7 întrebări care "ard"

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Adelina Pestrițu, Andreea Esca și Virgil Ianțu

    Până la data de 9 octombrie, aproape 150.000 de români au fost infectați cu noul coronavirus. 114.792 au fost vindecați, alții sunt în acest moment pe un pat de spital sau acasă, în izolare. Printre toate aceste nume din statisticile DSP sunt și persoane cunoscute, de la politicieni până la prezentatori tv și artiști. Majoritatea și-au recunoscut boala și au povestit în interviuri sau pe blogurile personale experiența prin care au trecut.

  • flacon cu sange coronavirus

    Specialiștii au vești încurajatoare despre tratamentele folosite pentru pacienții cu Covid-19, dar atrag atenția, în același timp, asupra faptului că încă nu există o soluție viabilă pentru toți pacienții.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5