În București nu mai sunt locuri libere pentru programarea în etapa a doua de vaccinare anti Covid-19

Ultima actualizare:

    Campania de vaccinare anti Covid-19 a început pe 27 decembrie în toată UE
Campania de vaccinare anti Covid-19 a început pe 27 decembrie în toată UE

Un experiment făcut în direct, vineri seara, la Digi24, cu medicul Valeriu Gheorghiță alături, a arătat că pentru București nu mai sunt locuri libere pentru programarea la vaccinările din etapa a doua. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a arătat că această situație reflectă, de fapt, că sunt doze insuficiente de vaccin pentru a face față ritmului de cereri pentru vaccinare.

"Există un număr de 20 de zile pe care se pot face programări, până la rapelul din ziua 21, practic, însă în următoarele zile noi vom reevalua situaţia în funcţie de numărul de doze şi putem extinde, practic pe o durată mai mare. Nu avem suficiente doze, din păcate. La acest moment noi trebuie să adaptăm ritmul de vaccinare în funcţie de numărul de doze pe care le avem disponibile, asigurând pentru fiecare persoană atât doza iniţială, cât şi rapelul. În fiecare zi se vor elibera (locuri - n.r.).

Practic, vorbim în Bucureşti de circa 24 de puncte de vaccinare, ceea ce înseamnă peste 1.500 de persoane zilnic. Noi am pus în momentul acesta o limită de maxim 600.000 de locuri la nivel naţional pentru următoarele 20 de zile, pentru că nu vrem să cădem nici în cealaltă extremă, în care să avem persoane care se programează şi pentru care să nu avem doze. Trebuie să păstrăm acest echilibru şi, în funcţie de numărul de doze pe care noi îl vom avea, extindem şi creştem atât numărul de centre de vaccinare, cât şi numărul de sloturi libere”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, într-o emisiune la Digi 24.

În prima oră de funcționare a platformei au fost alocate peste 100.000 de sloturi, ceea ce înseamnă 50.000 de români programați, a afirmat Gheorghiță, la Digi24. În total, vineri, în prima zi a etapei a doua de vaccinare s-au programat la nivel național 190.000 de oameni, între care 50.000 în Capitală, acolo unde locurile sunt ocupate pentru următoarele 20 de zile. 

Valeriu Gheorghiță: ”Este peste platforma marilor magazine de Black Friday”

"Pot să vă spun că acum o oră erau 18.000 de utilizatori pe minut. Este una dintre cele mai mari programări informatice. Este peste platforma marilor magazine din perioada de Black Friday. În prima oră erau alocate peste 100.000 de sloturi, adică 50.000 de persoane programate", a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Pentru a realiza o programare online, o persoană poate să înscrie pe platformă maxim zece persoane din familie. "Au fost 35.000 de utilizatori unici care au putut înscrie maximum 10 persoane pe platformă", a mai spus medicul Valeriu Gheorghiță. 

Din etapa a doua de vaccinare fac parte persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cele cu boli cronice și cele care asigură activități esențiale.

Românii se pot înscrie în etapa a doua de vaccinare pe platforma vaccinare-covid.gov.ro, prin medicul de familie, prin call center-uri sau prin serviciile de asistență socială din primării.

Citește și:

Unde se pot vaccina anti Covid-19 bucureștenii în etapa a doua. 8 centre sunt deja gata

Ce bonus vor primi medicii de familie pentru fiecare pacient imunizat anti Covid-19

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net