Bucureştenii nu au scăpare în cazul unui cutremur

Ultima actualizare:

    Peste 50 de echipaje ale SMURD şi de la Ambulanţa  Bucureşti au preluat răniţii  din club “Colectiv”
Peste 50 de echipaje ale SMURD şi de la Ambulanţa Bucureşti au preluat răniţii din club “Colectiv”

Tragedia de la “Colectiv” a pus pe jar cam tot ce înseamnă cadru medical în Capitală. Şi au fost mai puţin de 200 de victime. În cazul unui dezastru şi mai mare, cum ar fi un cutremur, medicii recunosc: nu există soluţii!

Incendiu devastator, 32 de morţi şi aproape 140 de răniţi, peste 50 de echipaje de la SMURD şi de la Ambulanţă, sute de medici, asistente, tehnicieni, infirmiere, brancardieri. Un medic de la spitalul Colţea din Bucureşti aruncă bomba după dezastrul de la Club “Colectiv”!

„Deci, la întrebarea: de câte cadre medicale este nevoie pentru 180 de victime?,  răspunsul este: cam de 800-1.000. Cam câţi suntem disponibili la ora actuală în Bucureşti. Aoleo… păi şi noi ce ne facem în cazul unei calamităţi cu 2.000 de victime? Răspuns: Ne ia dracu’ pe toţi!”, e declaraţia-şoc a medicului Cosmin Humulescu, unul dintre cei care au contribuit la salvarea de vieţi omeneşti în urma incendiului din clubul “Colectiv”, de la sfârşitul săptămânii trecute.

Problema este serioasă, mai ales că localul Colectiv nu este singurul în neregulă din punct de vedere al siguranţei clienţilor. Lăsând la o parte pericolul de incendii din pricina izolării necorespunzătoare sau gurile de evacuare insuficiente pentru numărul mare de clienţi, sunt şi alţi factori care ar putea duce, oricând, la un dezastru de neimaginat.

În Centrul Vechi, spre exemplu, mai toate cârciumile funcţionează în clădiri cu grad ridicat de risc seismic. Club A, Club Fire, City Grill, Berăria ­Siegfried sunt doar câteva dintre cele aproape 100 de cluburi şi restaurante aflate pe lista neagră. Având în vedere că aici se adună seară de seară mii de tineri bucureşteni, în cazul unui cutremur la o oră de vârf, bilanţul victimelor ar fi catastrofal. Şi nu doar cârciumile stau să cadă peste clienţi: pe lista clădirilor cu bulină roşie sunt şi teatre sau cinematografe. Cinema Pro, Cinema Patria, cinema Studio, Teatrul Notara sunt situate chiar în buricul Capitalei, toate în clădiri vechi de aproape 100 de ani. Abia acum, autorităţile lucrează la un proiect de lege care să interzică activitatea în aceste clădiri-cavou!

Flash news

PROBE. Cinci saci cu telefoane mobile şi haine au fost ridicaţi de criminaliştii Poliţiei Capitalei din Clubul “Colectiv” din Capitală. Toate obiectele personale constituie deocamdată probe în dosar, iar la final vor fi restituite proprietarilor sau familiilor acestora.SCANDALOS. Vama Albița a blocat un transport de 550 kg de sânge din Chișinău, donați de cetățenii moldoveni, scrie bzi.ro. Cele două autospeciale au fost oprite de vameși pe motiv că transportul nu îndeplinește toate condițiile pentru a intra în România. Mai multe state și-au oferit sprijinul, iar premierul Ponta i-a cerut ieri ministrului Bănicioiu să accepte toate ofertele din străinătate.AJUTOARE. Guvernul a aprobat ieri un ajutor de 5.000 lei pentru fiecare familie îndoliată, iar pentru familia Mariei Ion care a lăsat în urmă cinci copii orfani, suma de 10.000 lei.ȚEPE. Au apărut șarlatani care pretind că reprezintă Digi24 și au deschis conturi pentru donații. Televiziunea a informat oficial că nu a deschis conturi și nu organizează manifestație de strângere de bani. Prima pagină falsă pe Internet a apărut la Galați.DECIZIE. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) va avea dreptul legal de a închide toate cluburile şi localurile care nu respectă normele de siguranţă, în baza unei ordonanţe de urgenţă care a fost aprobată ieri de Guvern. Locațiile închise își vor putea relua activitatea numai în cazul în care iau măsurile necesare.BUCUREŞTI. Procurorii Parchetului instanţei supreme şi poliţiştii ridică de la Primăria Sectorului 4 mai multe avize şi acte legate de firma care deţine Clubul “Colectiv”, în ancheta privind incendiul în urma căruia 32 de persoane au murit şi alte aproximativ 200 au fost rănite.CIFRE. În noaptea tragediei, au fost făcute 80 de apeluri prin numărul de urgenţă 112 şi au fost implicate 220 de forţe ISU, 100 de la Ambulanţă, 2.000 de angajaţi ai spitalelor, medici şi asistente. Procurorii au audiat 49 de persoane în cazul incendiului de la “Colectiv”.

Medic  Cosmin  Humulescu
Medic Cosmin Humulescu

Ducu Bertzi: «Nu mai cânt în cluburi vechi, de teama accidentelor»

Cunoscutul folkist Ducu Bertzi, asemenea multor artişti de la noi, obişnuia să susţină spectacole în cluburile din Centrul Vechi al Capitalei. Însă, din motive de nesiguranţă, el a decis să refuze invitaţiile de a cânta în astfel de localuri: „Nu mai când de multă vreme în Centrul Vechi, unde spaţiile sunt mici, unde există o singură ieşire. Nu de puţine ori m-am gândit eu pe unde ies dacă, Doamne fereşte, se întâmplă ceva? După ce cântam în astfel de localuri, îi mulţumeam lui Dumnezeu că ajungeam cu bine acasă”, a declarat Ducu Bertzi pentru Click!

Ducu Bertzi
Ducu Bertzi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net