Bucureştenii care nu-şi vor plăti amenzile, obligaţi la muncă în folosul comunităţii

stropiri_91931600.jpg

Bucureştenii rău-platnici vor îngriji spaţiile verzi

Bucureștenii care nu își plătesc amenzile ar putea fi obligați să presteze muncă în folosul comunității. Locuitorii din Capitală care au primit această sancțiune contravențională vor fi puși să curețe și să deszăpezească parcările, parcurile și cimitirele aflate în administrarea instituției. Potrivit Regulamentului privind prestarea unei activități în folosul comunității, aflat în dezbatere publică pe site-ul PMB.

Potrivit regulamentului elaborat de Primăria Capitalei, munca în folosul comunității va fi prestată în cadrul Administrației Străzilor, Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement și Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane în următoarele domenii și locuri:

- întreținerea curățeniei și curățarea zăpezii în parcările supra și subterane publice aflate în administrarea Administrației Strzăilor

- curățarea spațiilor verzi de pe aliniamentele stradale aflate în administrarea ALPAB

- efectuarea și întreținerea curățeniei, precum și acțiuni de deszăpezire în parcurile aflate în administrarea ALPAB

- efectuarea și întreținerea curățeniei, precum și acțiuni de deszăpezire în cimitirele aflate în administrarea ACCU.

Potrivit regulamentului, activitatea ce va fi prestată de contravenient va fi stabilită în funcție de pregătirea lui profesională și de starea de sănătate. De asemenea, în documentul citat se precizează că activitatea în folosul comunității va fi prestată după programul de muncă, sau după caz, programul școlar, pe o durată cuprinsă între 50 și 300 de ore, de maximum 3 ore pe zi, iar în zilele nelucrătoare de 6-8 ore pe zi.

Supravegherea executării sancțiunii prestării unei activități în folosul comunității va fi realizată de Poliția Locală București, scrie romaniatv.net.

 

Loading...