Bătaie la sedința de Consiliu General. ”Vrem să vă vedem cum munciţi, doamnă Firea”

Ultima actualizare:

    Polițiștii locali nu au vrut să lase oamenii să participe la ședință. Chiar și jurnaliștii sunt împiedicați să participe
Polițiștii locali nu au vrut să lase oamenii să participe la ședință. Chiar și jurnaliștii sunt împiedicați să participe

Reprezentanţii Asociaţiei Colectiv GTG 3010 anunţă că săptămâna viitoare vor transmite Primăriei Capitalei şi primăriilor de sector solicitările oficiale ale asociaţiei de a participa la toate şedinţele de consiliu ale administraţiilor locale din Bucureşti. Ei se plâng că de un an şi opt luni, de la tragedia din Clubul Colectiv, aşteaptă, fără rezultat, o schimbare.

"Înţeleg că au apărut probleme serioase la şedinţele de consiliu ale primăriilor din Bucureşti. Primarii vor să îşi facă treaba, dar organizaţii răuvoitoare, plătite de Soros, vor să întrerupă bunul mers al şedinţelor de consiliu", este mesajul ironic postat, aseară, pe Facebook, de către preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, al cărui fiu, Alexandru, a murit în incendiul produs în Clubul Colectiv.

El spune că doreşte să participe la şedinţele de consiliu ale tuturor celor şapte primării din Capitală pentru că de un an şi opt luni aşteaptă să vadă o schimbare, însă vede doar "gropi, mizerie, aglomeraţie şi circ", iar între timp a mai avut loc un incendiu într-un club.

"După marea tragedie din Clubul Colectiv, am aşteptat schimbarea şi ne-am ales cu un nou incendiu în Clubul Bamboo. (...) Vrem să vedem în acţiune aleşii noştri, pe cei care au spus că vor schimba Bucureştiul. Noi nu suntem plătiţi de Soros, nu suntem plătiţi de stat. Nouă ne-aţi omorât copiii. Vrem să vă vedem cum munciţi, doamnă Firea, domnilor primari de sectoare. Săptămâna viitoare veţi primi solicitările oficiale ale Asociaţiei Colectiv GTG 3010 de a participa la toate şedinţele de consiliu ale celor şapte primării din Bucureşti", adaugă Eugen Iancu. 

Îmbrânceli cu polițiștii locali

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a fost întreruptă, ieri, în urma unui scandal izbucnit după ce poliţiştii locali au împiedicat accesul mai multor cetăţeni, inclusiv reprezentanţi ai societăţii civile, care au vrut să intre la şedinţă. La sediul Primăriei Capitalei au sosit un echipaj de Poliţie, dar şi un echipaj SMURD, după ce reprezentanţii municipalităţii au susţinut că trei poliţişti locali ar fi fost răniţi în busculadă.

Scandalul a izbucnit după ce mai multor bucureşteni care au venit să participe la şedinţă le-a fost interzis accesul în sală, pe motiv că nu mai există locuri.

Cei aproximativ 20 de oameni veniţi să participe la şedinţa CGMB au fost ţinuţi la uşă peste o oră şi jumătate, timp în care au existat îmbrânceli cu poliţiştii locali şi cu angajaţi ai primăriei. 

Primarul general Gabriela Firea a părăsit sala de şedinţe a CGMB în timpul scandalului, ea având imediat o intervenţie telefonică la Antena 3, în care a spus că, în urma incidentelor, trei poliţişti locali au fost răniţi, drept pentru care vor fi făcute plângeri penale.

Firea: ”Se dorea linșarea mea”

Firea a susţinut că incidentele au fost "o acţiune organizată, concertată şi au avut o strategie în spate". ”Când am văzut ambuscada, eu m-am ridicat în picioare şi am vrut să mă retrag, iar tot acest grup violent şi agresiv se îndrepta spre mine, deci eu eram cea vizată. Se dorea probabil linşarea primarului general, dar au fost împiedicaţi să ajungă în proximitatea mea. Îmi pun întrebarea: mai pot să vin la serviciu să-mi desfăşor activitatea sau trebuie să umblu cu SPP, bodyguarzi să mă apere de trei ONG-uri finanţate de Soros?”, a spus Firea, susţinând că ia în calcul să solicite protecţie din partea SPP.

Consilierii USR, acuzați de incidente

Joi seară, Primăria Capitalei a transmis un comunicat de presă în care susţine că responsabili pentru aceste incidente sunt consilierii USR, împotriva cărora au fost depuse plângeri, aceştia urmând să fie citaţi în faţa Comisiei Juridice şi de Disciplină a Consiliului General. Municipalitatea a mai anunţat că cei trei poliţişti locali care ar fi fost răniţi în urma incidentelor au depus plângeri penale împotriva "agresorilor”, dar şi că "pentru a se elimina orice suspiciuni privind restricţionarea accesului cetăţenilor prin ocuparea locurilor în sală de către angajaţi ai Primăriei Capitalei", locurile pentru aceştia vor fi "clar delimitate" începând de la următoarea şedinţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net