Băsescu, din nou primarul Capitalei? Răspunsul fostului președinte

traian basescu.jpg

traian basescu
Traian Băsescu, critic față de reacția reprezentanților trustului Intact la notificarea ANAF
foto: arhivă Adevărul

Traian Băsescu (64 de ani) pregătește ceva! Vă mai amintiți campania-surpriză a lui Traian Băsecu pentru primăria Capitalei din 2000? Fostul președinte al României, pe atunci ministrul Transporturilor, a intrat în cursă pe ultima sută de metri și a reușit să câștige fotoliul de primar. Se pare că Băsescu se gândește să repete isprava.

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu a spus, marţi, 12 ianuarie, că nu exclude o candidatură la Primăria Capitalei. Fostul președinte al României a declarat că îşi va anunţa decizia ”la momentul potrivit”, potrivit Mediafax.

''Vreţi să vă spun secret? Niciodată nu am exclus o candidatură la Primăria Capitalei, dar nici nu am afirmat că o voi face'', a răspuns Traian Băsescu, întrebat de ziarişti dacă va candida la Primăria Capitalei.

”La momentul potrivit voi anunţa”, a afirmat fostul şef de stat, la insistenţele jurnaliştilor.

El a afirmat că lista candidaţiilor MP la alegerile locale din 2016 va fi definitivată pe 16 ianuarie, la Consiliul Naţional, precizând că până în momentul de faţă partidul are candidaţi atât pentru municipiile capitale de judeţ, cât şi pentru celelalte municipii. Potrivit unor reprezentanţi ai MP, Consiliul nu ar lua în discuţie sâmbătă candidatura pentru Capitală.

Fostul preşedinte a mai spus că legislaţia electorală este în continuare restrictivă pentru partidele nou înfiinţate. ”Un partid nou creat are mari dificultăţi să obţină aceste liste de semnături. Într-o comună se cunosc toţi, vor opta, probabil, tot pentru partidele vechi, mari, PNL sau PSD, deci tot pentru USL, pentru a nu îşi crea probleme ştiind că şansele de câştig sunt mai mari pentru PSD sau PNL”, a mai afirmat Băsescu.

Până în acest moment, Cristian Buşoi a fost anunţat drept candidat al PNL pentru Primăria Capitalei. Celelalte partide nu şi-au nominalizat candidaţii, printre cei ce au afirmat că se gândesc la această posibilitate fiind şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu din partea ALDE.

În iunie 2000, Traian Băsescu a participat din partea PD la alegerile pentru Primăria Municipiului Bucureşti, câştigând mandatul de primar general, pe care l-a deţinut până în decembrie 2004.

traian basescuZoom
Traian Băsescu, în 2000, pe vremea când îi convingea pe bucureșteni să-l aleagă primar general
foto: arhivă Adevărul
loading...
Loading...

Citește și

 • traian basescu numar de telefon

  Fostul președinte al Românei a făcut o gafă de zile mari. Traian Băsescu și-a făcut public numărul de telefon, vineri (9 octombrie), în fața camerelor de luat vederi. Politicianul și-a prezentat adeziunea sa la Partidul Mișcarea Populară, însă a arătat mai mult decât își dorea. Fostul șef al statului s-a lăudat cu cererea de înscriere prin fața fotografilor.

 • elena udrea, primăria capitalei

  La Primăria Capitalei am putea avea un candidat venit de la Cotroceni, pe Traian Băsescu. Anunțul a venit din partea Elenei Udrea, într-o emisiune televizată.

 • traian basescu accident romexpo femeie

  Au trecut nouă ani de când o mașină din coloana oficială a președintelui Traian Băsescu a lovit o femeie, în curtea Romexpo, din Capitală. Reacția șefului statului de atunci a fost, însă, total diferită față de cea a vicepremierului Gabriel Oprea, căruia nu i-a păsat de polițistul care a murit în timp ce-i deschidea lui calea prin oraș.

 • traian basescu presedinte

  Au trecut doar opt zile de când miniștrii din Cabinetul Dacian Cioloș au depus jurământul și iată că fostul președinte, Traian Băsescu, spune că ar trebui să își dea demisiile.