Bărbatul suspect de Ebola a fost în vacanță la Vama Veche; a început să se simtă rău de trei zile

Ultima actualizare:

    Chiar şi persoanele care oferă îngrijiri medicale au luat virusul ucigaş
Chiar şi persoanele care oferă îngrijiri medicale au luat virusul ucigaş

Bărbatul suspect de Ebola le-a spus, duminică, medicilor din Ploiești că, după întoarcerea din Nigeria, a fost în vacanţă la Vama Veche și că a început să se simtă rău în urmă cu trei zile.

Potrivit unor surse medicale, bărbatul de 51 ani suspect de Ebola s-a prezentat, duminică dimineață, la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, unde, în primă fază, nu a spus că a fost în Nigeria, ci doar că a fost în vacanţă la Vama Veche şi că în urmă cu trei zile a început să se simtă rău şi să aibă scaune cu sânge.

De la Spitalul de Boli Infecţioase a fost îndrumat către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde le-a spus medicilor că a fost plecat câteva luni în Nigeria, au precizat sursele citate.

Contactat telefonic, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Cătălin Vişean, a declarat corespondentului MEDIAFAX că bărbatul a intrat în camera de primiri urgenţe a spitalului şi nu a luat contact cu niciun alt pacient.

Acesta a spus că deşi boala nu a fost confirmată, în condiţiile în care cazul pacientului este unul ”deosebit”, spitalul a intrat în carantină.

”Cel puţin în cursul zilei de astăzi (duminică – n.r.) nu va fi permis accesul vizitatorilor în spital. Noi am dezinfectat imediat spaţiul în care pacientul a fost primit şi acesta nu a intrat în contact cu alţi bolnavi, însă este o măsură de precauţie” a spus managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Ploieşti.

Rezultatul analizelor privind posibila infectare cu virusul Ebola a bărbatului din Ploieşti va fi cunoscut în minimum 72 de ore şi maximum o săptămână, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Probele pentru analizele de laborator vor fi recoltate imediat după ce bărbatul va fi adus la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.

De la "Matei Balş", probele vor fi duse la Laboratorul de referinţă din Germania, singurul care se ocupă de astfel de cazuri.

"Din acest motiv rezultatul va fi aflat după minimum 72 de ore. Laboratorul din Germania este acreditat pentru Ebola, la fel cum cel din Marea Britanie a făcut analizele la epidemia de gripă", au mai spus sursele citate.

Bărbat de 51 de ani suspectat că este infectat cu virusul Ebola va fi transferat, duminică, de la un spital din Ploieşti la Institutul Naţional ""Matei Balş" din Bucureşti, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Potrivit surselor citate, bărbatul a venit din Nigeria la 25 iulie şi a fost internat la Ploieşti cu diaree şi scaune hemoragice.

"Nu are febră. I se vor face investigaţii complete la 'Matei Balş' ", au mai spus sursele citate.

Medicii iau în calcul şi ca bărbatul să fie suspect de malarie, în condiţiile în care, până în prezent, nu a făcut febră.

Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în România, dr.Victor Olsavszky, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" a fost desemnat ca unitatea ce ar putea trata orice posibil caz de Ebola care ar ajunge în România.

Tot vineri, Ministerul Sănătăţii informa că probabilitatea apariţiei infecţiei de febră hemoragică de tip Ebola pe teritoriul României este scăzută, iar statul român are capacitatea medicală de a acţiona în cazul apariţiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragică de acest tip.

Epidemia de Ebola trebuie considerată o "urgenţă de sănătate publică la nivel mondial", a subliniat OMS.

Această epidemie, care a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la începutul anului, este "cea mai importantă şi cea mai gravă" din ultimele patru decenii, a subliniat într-o conferinţă de presă directoarea generală a OMS, doctorul Maragaret Chang.

Călătorii care se întorc dintr-o zonă afectată de infecţia cu virusul Ebola şi care dezvoltă simptome cum ar fi febră, cefalee, diaree sau stare generală alterată după trei săptămâni de la călătorie trebuie să se adreseze medicului şi să precizeze că au fost în zona respectivă.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net