Bani pentru elevi, înainte de vacanță! Peste 4.000 de burse vor fi acordate

Ultima actualizare:

    Elevii silitori voi primi burse de meritfoto: arhiva personală
Elevii silitori voi primi burse de meritfoto: arhiva personală

Recompense bănești pentru elevii silitori! Peste 4.000 de burse vor fi plătite de săptămâna viitoare. Indiferent de vârstă și de forma de învățământ – primar, gimnazial sau liceal - copiii cu rezultate bune la învățătură vor fi premiați cu sume cuprinse între 100 și 400 de lei pe lună.

Potrivit metodologiei care stabilește condițiile de acordare a burselor pentru elevi, adoptată, în 2011, de Ministerul Educației, elevii cu rezultate deosebite vor primi burse de performanță și de merit, în valoare de câte 400 de lei/ lună, respectiv 200 de lei/lună. În plus, vor fi plătite aproape 600 de burse de studiu, în valoare de 100 de lei/lună fiecare, aproximativ 2.000 de burse de ajutor social - pentru elevii care provin din familii modeste - în valoare de câte 100 de lei/lună și 27 de burse de ajutor social ocazional (acordate, potrivit legii, o singură dată pe an), în valoare de câte 300 de lei.

În timp ce bursele de performanță, cele de merit și bursele de studiu vor fi achitate pentru o perioadă de 5 luni, bursele de ajutor social vor acoperi o perioadă de 7 luni.

“Ne pare rău pentru întârzieri, dar acestea au fost generate de erori produse în școli, la întocmirea listelor de dosare. A fost nevoie de demersuri suplimentare, a trebuit să ne îndreptăm către fiecare unitate de învățământ în parte, pentru a rezolva toate aceste probleme. Din păcate, nu noi - nu primăria și nici consiliul local - decidem condițiile de acordare a acestor burse și nici căror elevi le sunt date. Potrivit legii, există o serie de proceduri care trebuie respectate, condițiile sunt stabilite de Ministerul Educației, dosarele sunt evaluate la nivel de unitate de învățământ și sunt centralizate la primărie. Noi nu avem niciun cuvânt de spus, trebuie doar să plătim”, a explicat Ana Maria Mocăniță, directorul general al Direcției de Administrare a Unităților de învățământ din sectorul 4. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net