Azi se dă sentinţa în dosarul ICA. Voiculescu riscă cinci ani de puşcărie

Ultima actualizare:

    Voiculescu riscă cinci ani de puşcărie
Voiculescu riscă cinci ani de puşcărie

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au rămas în pronunţare în dosarul ICA, magistraţii anunţând marţi că avocaţii au termen până joi să depună concluziile scrise, iar data sentinţei se va afişa pe ECRIS, sistemul electronic al instanţelor. Dan Voiculescu riscă cel puţin cinci ani de închisoare.

Dan Voiculescu a susţinut, marţi, în ultimul cuvânt, că rechizitoriul dosarului ICA este "incorect" şi "bazat pe falsuri, nu pe probe", şi că întreaga urmărire penală s-a făcut în lipsa sa pentru că timp de un an şi trei luni a fost "vânat" de procurori, fără a fi chemat la DNA. Procesul a durat aproape 12 ore, timp în care procurorul DNA şi avocaţii au ţinut pledoariile finale, urmate de ultimul cuvânt al inculpaţilor, scrie rtv.net.La ieşirea din sediul instanţei, Dan Voiculescu a declarat că îi pare rău de faptul că 'oameni complet nevinovaţi' au fost 'târâţi' într-un proces 'criminal' doar pentru că el trebuia să fie condamnat. 

În 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani. Instanţa a constatat atunci că a fost împlinit termenul de prescripţie specială şi a dispus încetarea procesului penal pentru cealaltă infracţiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de către procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net