Autostrada urbană, redeschisă traficului

autostrada_urbana.jpg

autostrada urbana inchisa polei
Autostrada este închisă traficului
Foto: arhivă personală

Proaspăt inaugurată, autostrada urbană a fost închisă vineri seara din cauza poleiului, a anunțat centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române. Măsura a fost luată fix pe porțiunea de ieșire din oraș a A3, dintre Șoseaua Petricani și șoseaua de centură, tronsonul dat în folosință la începutul lunii decembrie, în lungime de 6,5 kilometri. Sâmbătă, în jurul prânzului, după ce drumarii s-au asigurat că se poate circula în condiţii de siguranţă, aceasta a fost redeschisă traficului.

Potrivit CNAIR, circulaţia rutieră a fost redeschisă pe A3 pentru toate categoriile de autovehicule. Anterior, traficul pe A3 Bucureşti - Ploieşti, între municipiul Bucureşti şi Centura Capitalei, fusese închis pentru toate categoriile de vehicule din cauza ploii îngheţate care produce polei. Stratul de gheaţă depus la primele ore ale dimineţii punea în pericol siguranța participanților la trafic pe autostrada urbana, arată sursa citată. 

Totodată, au fost ridicate restricţiile de tonaj de pe DN 2B între Buzău şi Vizireni (km 8+800 – km 38+731) şi pe DN 2C între Costeşti (judeţul Buzău) şi Slobozia (judeţul Ialomiţa), km 0+000 – km 79+400. 

Măsura restricţiilor de tonaj fusese luată tot din cauza ploii îngheţate şi a poleiului.

Loading...