Autobuzele liniilor 135, 182 și 330 circulă de la 1 iulie pe liniile de tramvai iar stațiile vor fi comune

Ultima actualizare:

    Autobuzele STB au primit în premieră dreptul de a merge pe linia de tramvaiFoto: pmb.ro
Autobuzele STB au primit în premieră dreptul de a merge pe linia de tramvaiFoto: pmb.ro

Idee salvatoare sau o măsură care mai mult încurcă. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat miercuri că trei linii de autobuze ale STB, 135, 182 și 330 vor circula experimental pe anumite porțiuni pe liniile de tramvai. Motivul? Fluidizarea traficului și reducerea timpilor de așteptare în stații

"Incepând de astăzi, 1 iulie, când intră în vigoare noul Cod Rutier, lansăm un proiect pilot pe care ni-l dorim de ani de zile: autobuzele pot circula pe liniile de tramvai, la fel cum se întamplă în multe capitale din Europa, de exemplu Bruxelles. Intr-o primă etapă, autobuzele de pe trei linii intens circulate și cu un flux mare de călători, vor putea circula pe linia de tramvai. Autobuzele nu își vor modifica traseul, ci doar, acolo unde e posibil, vor circula pe linia de tramvai”, a declarat miercuri Gabriela Firea. Primele trei lini selectate pentru acest experiment sunt autobuzele de pe liniile 135, 182 și 330, care vor circula, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 si 46, utilizând și stațiile acestora. Potrivit specialiștilor STB, timpul de călătorie se reduce cu 30%, la orele de varf, conform probelor efectuate pe traseu. Această măsură contribuie și la fluidizarea traficului rutier, iar călătorii pot schimba mijloacele de transport mult mai ușor, statiile fiind comune.

În functie de rezultate, se va extinde acest proiect și pe alte șase linii, alese dintre cele unde linia de tramvai permite circulația autobuzelor.

Stațiile de autobuz se vor muta pe refugiile de tramvai pe unele porțiuni
Stațiile de autobuz se vor muta pe refugiile de tramvai pe unele porțiuni

Cum vor fi informați călătorii și care sunt traseele

În toate stațiile de autobuz de pe tronsoanele care fac parte din proiect, salariați ai STB SA vor fi prezenți pentru a îndruma călătorii să aștepte mașinile vis-a-vis, pe refugiile de tramvai. Autobuzele liniei 135 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor pe Şos. Mihai Bravu, între Calea Vitan şi Piața Iancului (cu excepția pasajului Muncii, unde acestea vor circula prin pasaj), legand astfel cartierele Vitan-Dudesti, Baba Novac, Muncii, Vatra Luminoasa si Iancului.

Autobuzele liniei 182 vor circula pe Bd. Iancu de Hunedoara şi Şos. Niculae Titulescu, pe calea de rulare a tramvaielor, între Calea Dorobanți şi Banu Manta, pe sensul spre Gara de Nord, respectiv între Str. Maltopol şi Calea Dorobanți, pe sensul spre “Institutul Oncologic”, legand astfel cartierele Dorobanti, Piata Victoriei, Banu Manta - Grivita.

Autobuzele liniei 330 vor circula pe Şos. Mihai Bravu, pe calea de rulare a tramvaielor, între Bd. Camil Ressu şi stația de tramvaie “Gheorghe Petraşcu”, de unde acestea revin pe carosabilul destinat traficului rutier general, legand astfel cartierele Dristor, Baba Novac si Vatra Luminoasa.

Ce trasee mai propune STB să fie introduse în program și pe ce porțiuni

In etapa a doua,  traseul autobuzului 330, pe linia de tramvai, se va prelungi si va circula pe Şoseaua Mihai Bravu, si pe tronsonul cuprins între Gheorghe Petraşcu şi Calea Dorobanţi. Tot in aceasta etapa, autobuzele liniei R439 vor circula pe linia tramvaielor 1 si 10, pe Şoseaua Olteniței, pe tronsonul cuprins între Piaţa Sudului şi Romprim.

Ulterior, in etapa a treia, se are in vedere introducerea circulatiei autobuzelor de pe liniile 101,143, 682 si R409 pe calea de rulare a tramvaiului 21 de pe Soseaua Colentina, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Şoseaua Fundeni

Citiți și

Vrei să dai petrecere în mijloacele de transport în comun din București ? Uite ce trebuie să faci și cât costă

România nu se oprește de Revelion! Pe el îl prinde Anul Nou în autobuz, la serviciu!

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net