Credincioşii au stat trei ore la coadă pentru o minune în portofel

Ultima actualizare:

Biserica ortodoxă l-a serbat ieri pe Sf. Mina, unul dintre cei mai cunoscuţi sfinţi egipteni, considerat şi protectorul celor păgubiţi. Sute de credincioşi au stat la coadă pentru a se închina la moaştele Sf. Mina adăpostite în Biserica Sf. Mina Vergu din Bucureşti şi au asistat la liturghia de hram.

Sute de pelerini au stat la coadă mai bine de trei ore, încă de la primele ore ale dimineţii de ieri, pentru a se ruga la moaştele Sf. Mina care se găsesc în Biserica Sf. Mina Vergu din Bucureşti. Alţii au venit doar să asiste la liturghia de hram. Şi pentru că nu mai încăpeau în biserică, oamenii au umplut curtea bisericii. Sf. Mina este serbat în calendarul ortodox la data de 11 noiembrie. Şi pentru că Sfântul Mina, unul dintre cei mai cunoscuţi sfinţi egipteni, face minuni pentru cei care sunt în datorii, mai este şi cunoscut drept protectorul păgubiţilor. Astfel, ziua de 11 noiembrie este cunoscută în popor ca fiind „Ziua tâlharilor”. 

Sfântul Mina a fost un soldat egiptean
Sfântul Mina a fost un soldat egiptean

Oamenii cred că sfântul ajută la prinderea hoţilor şi recuperarea pierderilor celor păgubiţi, iar mulţi şi-au găsit aici alinarea şi dreptatea. ”Am un proces greu cu banca. M-am rugat la Sf. Mina să-mi facă dreptate. Mi-au pus poprire pe bunuri şi vreau să scap de acest necaz. Mai ştiu oameni care s-au rugat, iar sfântul a făcut minuni pentru ei, aşa cum sper să mă ajute şi pe mine”, ne-a spus un pelerin. ”Am stat peste 3 ore la coadă, dar am avut noroc şi de o zi frumoasă de noiembrie cu soare. M-am rugat la sfântul Mina pentru sănătate şi spor. Cu ani în urmă, m-am rugat aici să-mi găsesc un serviciu şi la nici trei luni am găsit ceva de lucru. De atunci vin periodic să-i mulţumesc. Simt că mă protejează şi mă ajută atunci când îi cer ajutorul”, ne-a mai spus o doamnă.

Biserica Sf. Mina Vergu din Bucureşti adăposteşte moaştele Sfântului Mina, sărbătorit pe 11 noiembrie
Biserica Sf. Mina Vergu din Bucureşti adăposteşte moaştele Sfântului Mina, sărbătorit pe 11 noiembrie

”Eu vin aici când pot lunea, miercurea sau vinerea la slujbe, pentru că se ţin moliftele Sf. Vasile cel Mare. Şi de câte ori vin să mă rog la racla cu sfintele moaşte plec alt om”, mai spune o altă doamnă. 

Sfântul Mina este unul dintre cei mai cunoscuţi sfinţi egipteni din religia creştină. Mina a fost un soldat egiptean în armata romană, martirizat pentru că a refuzat să-şi retracteze credinţa creştină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net