Atenție, șoferi! Se ridică mașinile abandonate. Aproape 1.000 de hârburi au dispărut din sectorul 6

Ultima actualizare:

    Mașina abandonată, ridicată ieri seară de polițiștii locali, fusese transformată în locuință de o persoană fără adăpost și era focar de infecțieFotografii: Poliția Locală Sector 6
Mașina abandonată, ridicată ieri seară de polițiștii locali, fusese transformată în locuință de o persoană fără adăpost și era focar de infecțieFotografii: Poliția Locală Sector 6

E nevoie de fiecare loc pentru ca bucureștenii să aibă unde parca. Astfel că cei de la Primăria Sectorului 6 au intrat în forță pentru a elibera spațiile ocupate de mașini și rulote abandonate! În doar șase luni, aproape 1.000 de autovehicule au fost ridicate, plus cele care blocau accesul salubrizării.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului au ridicat ieri, 18 noiembrie, 25 de autovehicule, care stăteau parcate de ani de zile pe străzile Liniei, Constantin Marinescu, Ioan Culcer, Pietrele Doamnei, Calea Giulești și pe bulevardele Uverturii, Iuliu Maniu și Preciziei, din sectorul 6.  


    Rulota a fost și ea depozitată în spațiul ADP Sector 6
Rulota a fost și ea depozitată în spațiul ADP Sector 6

Multe dintre ele erau adevărate focare de infecție, pline cu gunoaie, haine și alte obiecte strânse de persoane fără adăpost, care-și făcuseră culcuș în interiorul lor.

Primarul Ciprian Ciucu:” Poliția Locală este mereu alertă pe acest subiect!”

”Poliția Locală este mereu alertă pe acest subiect! Am început cu politici de toleranță zero, iar pe măsură ce polițiștii locali vor căpăta mai multă încredere că nimic nu li se întâmplă dacă aplică legea, le vom extinde și în alte domenii. Încep sa fiu din ce în mai mulțumit de polițiștii locali, nu suntem încă acolo unde îmi doresc eu, dar se fac pași în direcția corectă”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6.

Peste 10.000 de hârburi, identificate pe străzile din sectorul 6

Pe spațiul public din Sectorul 6 au fost identificate peste 10.000 de hârburi, iar pentru 1.163 au fost trimise somații către proprietari. 771 dintre aceștia le-au ridicat de bunăvoie și le-au dus fie la fier vechi, fie le-au repus în circulație.


    Un alt autovehicul ridicat pentru a se elibera spațiul public
Un alt autovehicul ridicat pentru a se elibera spațiul public

Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPPU) Sector 6 a eliberat străzile de încă 159 de mașini vechi. În total, 930 de hârburi au dispărut de pe străzi, din mai și până în prezent.

Unde sunt depozitate mașinile abandonate și cât costă să le ridici

Toate sunt depozitate într-un spațiu amenajat, în Bulevardul Preciziei nr. 24. Proprietarii care vor să le revendice au două luni la dispoziție, apoi mașinile merg la REMAT.

Ei vor avea de achitat o taxă de 530 lei, cu TVA, care acoperă costul ridicării, transportului și al depozitării.

Campania de ridicare a maşinilor abandonate de pe raza sectorului 6 a început încă din ianuarie 2021, când reprezentanții primăriei s-au apucat de elaborarea regulamentului și au inventariat mii de mașini părăsite. Vorbim despre cele care sunt scoase din circulație, fără ITP valabil și impozit achitat pentru ele.

Prima mașină abandonată din sectorul 6 a fost ridicată pe 12 mai

Primul autoturism de acest gen a fost ridicat de ADPPU pe 12 mai. Activitatea are loc sub coordonarea Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6, în baza Dispoziției Primarului Sector 6.

De asemenea, regulamentul permite și ridicarea mașinilor parcate ilegal, care încurcă circulaţia și blochează acțiunile de salubrizare.

12 autovehicule parcate ilegal au fost ridicate într-o zi

Astfel că tot ieri, 18 noiembrie, au fost ridicate 12 autovehicule de pe străzile Tolbei, Cara Anghel, Lățea Gheorghe, Obcina Mare, Gârleni, Țincani, Aleea Meseriașilor și de pe bulevardele 1 Mai și Drumul Taberei.


    Mașinile care au împiedicat igienizarea carosabilului au fost ridicate
Mașinile care au împiedicat igienizarea carosabilului au fost ridicate

Șoferii fuseseră somați să le mute cu 48 de ore înainte, pentru că în zonele respective urmau să aibă loc acțiuni de igienizare pe carosabil și la marginea trotuarelor.

Cei care sunt fost la prima abatere nu plătesc nimic ca să și le recupereze. Abia de la a doua, dacă nu vor lua în seamă notificarea prealabilă, vor trebui să achite ridicarea, transportul și depozitarea.

Citește și: 

Atenție! Se ridică mașinile abandonate în sectorul 6. Cât îi costă pe proprietari ca să le revendice

Primăria sectorului 6 a decis să ridice mașinile staționate ilegal pe domeniul public sau abandonate. De când va intra în vigoare decizia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net