Atenţie! Blocul ăsta stă să cadă

8-act-1-3col-perete-bloc.jpg

Şos Crângaşi nr 2-4. Blocul locuit de sute de familii se macină de la an la an
Foto: Florin Şuler
Citeste tot despre: 

“Găurile sunt atât de mari încât poţi face o debara acolo!”. Aşa face haz de necaz nea Mihai, în timp ce priveşte crăpăturile imense apărute într-un bloc din Bucureşti. Imobilul cu 10 etaje şi patru scări se face bucăţi de ani de zile şi pune în pericol viaţa locatarilor şi a trecătorilor.

În Bucureşti, pe Şos Crângaşi nr 2-4, dintr-un bloc locuit de sute de familii, situat chiar lângă Podul Grant şi stadionul Giuleşti, de ani de zile cad porţiuni de faţadă, de parcă imobilul ar fi casant. În ultimele zile însă situaţia s-a înrăutăţit.

8-act-2-3col-avram-eugenia.jpg

Eugenia Avram locuieşte în blocul cu pricina şi se teme pentru viaţa ei
Foto: Florin Şuler

 

“Au apărut crăpături imense şi cad bucăţi de tencuială mult mai mari decât de obicei. Imobilul se macină din mai multe părţi. Ar trebui ca blocul să fie introdus în reabilitare termică, dar autorităţile nu ne ajută, zona parcă este uitată de Dumnezeu”, ne-a declarat Ion Matei de la “zece”, care locuieşte în imobil din 1986.

8-act-3-20-30-ion-matei.jpg

«Ar trebui ca blocul să fie introdus în reabilitare termică». Ion Matei
Foto: Florin Şuler

 

Speriaţi că blocul devine o capcană locativă, oamenii au chemat autorităţile.

8-act-4-20-30-claudia-dinu.jpg

«Este un bloc pericol, care într-o ţară normală ar fi în prima linie a reabilitării. Dar aici este România». Claudia Dinu
Foto: Florin Şuler

 

“Au venit cei de la Situaţii de Urgenţă, chiar şi de la primărie şi-au adus aminte de noi. Au zis că ne ajută, dar ne-au lăsat ca înainte, victime sigure! Lumea nu are bani să repare faţada. Aici stau oameni normali, cu bani puţini. Dacă nu se face ceva, adio izolaţii şi igrasia ne mănâncă!”, ne spune păsul şi doctoriţa Eugenia de la “doi”. Singura speranţă a locatarilor din acest bloc a cărui faţadă se sparge în cioburi şi cade, rămâne programul de reabilitare termică. Reprezentanţii primăriei sectorului 6, care administrează zona, s-au mărginit deocamdată să lipească afişe care să semnalizeze trecătorilor pericolul la care se expun dacă trec prea aproape de blocul problemă şi să izoleze zonele în care cade tencuiala. Despre leacul pentru “boala” care macină acest bloc locuit de sute de familii nimeni nu suflă deocamdată un cuvânt.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1