Ăsta e pianul care te îmbată! FOTO

Ultima actualizare:

    Raluca şi Antonia  vă oferă cultură  la sticluţăFoto: David Muntean
Raluca şi Antonia vă oferă cultură la sticluţăFoto: David Muntean

Cu alcool sau fără alcool? Deşi pare incredibil, în Bucureşti există o pianină care-ţi prepară cocktailuri delicioase. Fiecărei clape îi corespunde o licoare, iar, în final, oamenii “gustă” din melodia cântată de pianist.

Cine şi-ar fi putut imagina că o pianină ar putea să te îmbete la propriu? Acest lucru e posibil datorită a două românce care s-au gândit să le ofere bucureştenilor o porţie de cultură amestecată cu un cocktail savuros.

Pianocktailul funcţionează de şase luni, în cafeneaua La Boheme, în Capitală. “Toată ideea pianocktailului a pornit după ce am citit cartea lui Boris Vian, «Spuma zilelor». Acolo este o poveste interesantă, dar e fantezie”, a spus încântată Antonia Dumitrescu (32 de ani).Alături de prietena ei, Raluca Macaleţ (30 de ani), a căutat pe internet o pianină şi împreună au lucrat la foc automat pentru a transforma instrumentul obişnuit într-un pianocktail.

“Principiul de funcţionare e relativ simplu. În momentul în care apeşi pe o clapă, se declanşează un impuls care face să curgă dintr-un anumit recipient băutura. Băuturile se amestecă pe jgheab, curg în bol şi se crează un cocktail aferent melodiei respective”, a declarat una dintre inventatoare. Pianistul trebuie să apese cu exactitate fiecare clapă a instrumentului muzical, astfel încât să respecte cu stricteţe fiecare băutură şi fiecare cantitate. Doritorii au la îndemână un meniu cu 20 de melodii, deci 20 de băuturi.“Preţul unui shot de cocktail costă 10 lei, iar o sticluţă cu muzică costă 15 lei. Sticluţele sunt decorate de noi şi cei care vor le pot lua acasă“, a mai spus Raluca.

Aici băuturile vin cu trenuleţul

Cel mai non-conformist bar din București este ”La Trenulețe”, amplasat pe Bd Unirii nr. 69. Aici comanda și nota se trimit cu o drezină, produsele vin cu trenul, iar alegerea se ”compostează” pe meniu cu un clește de naș. Câteva dintre prețuri: o cafea – 8 lei, un suc – 8 lei, iar berea variază între 7 și 15 lei. (Adrian Popescu)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net