Asociația victimelor incendiului din Colectiv, mesaj dur pentru Cristian Popescu Piedone, după ce a devenit primarul sectorului 5

Ultima actualizare:
Incendiul de la Colectiv a curmat viața a 65 de oameni
Incendiul de la Colectiv a curmat viața a 65 de oameni

Asociatia victimelor incendiului din clubul Colectiv, Colectiv GTG 3010, afirmă că, la 5 ani de la tragedie, autorităţile statului român nu au schimbat nimic şi, mai mult, din cauza tergiversărilor din justiţie, Cristian Popescu Piedone, condamnat la opt ani şi jumătate de închisoare în Dosarul Colectiv, a candidat şi conform datelor provizorii, a şi câştigat Primăria Sectorului 5 al Capitalei. Ei sunt revoltați de acceastă situație și transmit un mesaj dur.

Cristian Popescu Piedone, primar al Sectorului 4 când a avut loc tragedia din Clubul Colectiv, a fost condamnat la sfârşitul anului trecut la opt ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Colectiv, decizia nefiind definitivă. Cu toate acestea, în urma alegerilor, el a fost cel care a dobândit poziția de primar al sectorului cinci, potrivit datelor centralizate de către Biroul Electoral Central. 

Această situație i-a revoltat pe cei care fac parte din Asociația victimelor incendiului din clubul Colectiv și i-a determinat să transmită un mesaj dur. Potrivit lor, cei cinci ani care au trecut de la incidentul tragic care a curmat viața a 65 de persoane, nu au adus nicio schimbare în sfera politică. 


    Incendiul de la Colectiv a curmat viața a 65 de oameni Sursă foto: Arhivă Click!
Incendiul de la Colectiv a curmat viața a 65 de oameni Sursă foto: Arhivă Click!

” La 5 ani de la Colectiv, multumită justiţiei, vom comemora cu Piedone primar. Mulţumim statului, politicienilor şi justiţiei. Se fac 5 ani de când într-un club situat în centrul capitalei României a izbucnit un incendiu care a ucis 65 de tineri.  5 ani este un prilej bun de comemorare, dar mai ales este un bun prilej de analiză a acţiunilor instituţiilor statului român. Am vrea să aflăm ce a schimbat statul român în aceşti 5 ani. Am vrea să ştim ce s-a schimbat în autorizarea functionării spaţiilor publice. Am vrea să ştim cum se construieşte acum în România. Am vrea să ştim ce a schimbat IGSU în autorizare şi control, ce păşi a făcut în domeniul prevenţiei. Am vrea să aflăm ce a construit Ministerul Sănătătii? Ar fi trebuit să avem 5 Centre de Mari Arşi. Ce avem după 5 ani? Am vrea să ştim ce s-a schimbat în 5 ani în spitalele morţii noastre. Şi am mai vrea să ştim de ce după 5 ani nu avem vinovaţii în puscărie”, scriu reprezentanţii Colectiv GTG 3010.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net