Aşa au protestat contra abuzurilor primarului Băluţă

Ultima actualizare:

    Circa o treime din chioşcurile de ziare din Bucureşti au fost ieri închiseFoto: tolo.ro
Circa o treime din chioşcurile de ziare din Bucureşti au fost ieri închiseFoto: tolo.ro

Dragă cititorule, ne cerem scuze că luni nu ai putut cumpăra ziarul preferat, aşa cum o faci în fiecare dimineaţă. Că nu te-ai putut informa, că nu te-ai amuzat citind „ciudăţenii” din lumea largă, că nu ai aflat ce-au mai făcut vedetele tale preferate în timpul liber.

Între un sfert şi o treime din chioşcurile de presă din Bucureşti, în special cele din Sectorul 4, au fost închise, luni, în urma deciziei difuzorilor de presă de a protesta faţă de abuzurile primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă. Chioşcurile care totuşi au vândut ziare şi reviste au avut mesaje de susţinere pentru grevişti. “Protestăm împotriva desfiinţării”, “Suntem solidari cu difuzorii de presă din sectorul 4” sau “Libertate”, sunt doar câteva dintre mesajele pe care clienţii fideli le-au putut vedea pe chioşcurile de ziare.

Acţiunea fără precedent de ieri vine ca urmare a abuzurilor primarului din Sectorul 4 al Capitalei. Conform tolo.ro, din 2010 până astăzi, în interval de 7 ani, au dispărut peste 60% din punctele de vânzare ale presei din România.


    Foto: tolo.ro
Foto: tolo.ro


    Foto: tolo.ro
Foto: tolo.ro

Marţi mai există 3.000 de puncte în toate cele 41 de judeţe ale ţării, dintre care cam 2.600 distribuie presă cotidiană, faţă de 6.500 câte erau în 2010.


    Daniel Băluţă e primar din iunie 2016Foto: Inquam Photos
Daniel Băluţă e primar din iunie 2016Foto: Inquam Photos

În ultimele luni, Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluţă, a ridicat peste 50 de chioşcuri de ziare de pe domeniul public, unele dintre ele cu tot cu marfă. Deşi 90% dintre difuzorii de presă şi-au dat angajamentul în scris că vor înlocui toate chioşcurile vechi, Primăria a refuzat în mod sistematic să acorde autorizaţie de funcţionare.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net