Are numai 16 ani şi a salvat o viaţă

Ultima actualizare:

    Mihai Daniel, elev în clasa a IX-a, s-a înscris în urmă cu 10 luni în programul de voluntariat
Mihai Daniel, elev în clasa a IX-a, s-a înscris în urmă cu 10 luni în programul de voluntariat

Cu mâinile lui şi cu tehnica învăţată la un curs de specialitate. Aşa a salvat o viaţă. Mihai Daniel, un voluntar de 16 ani din programul ”Există un erou în fiecare dintre voi” al Societăţii de Salvare Bucureşti, a resuscitat un bărbat de 45 de ani, prăbuşit într-o staţie de autobuz.

  • 24 mai, ora 8.05. Daniel primeşte o alertă pe telefonul său mobil, printr-o aplicaţie specială a programului de voluntari. Un bărbat căzuse într-o staţie de autobuz, la Morarilor. ”Mergeam spre biserică, eram chiar în zonă. Am văzut lume adunată”, povesteşte adolescentul.

Aşa arată alerta  primită de  voluntar pe  telefonul mobil
Aşa arată alerta primită de voluntar pe telefonul mobil
  • Ora 8.08. Daniel este deja lângă victimă, pe care o găseşte cu faţa în jos. ”Nu respira. L-am întors, am început manevrele de resuscitare. Era în stop cardio-respirator”, îşi aminteşte Daniel. Preţ de trei minute, a făcut fără încetare compresiile toracice. Procedura este extrem de importantă: furnizează inimii şi creierului o cantitate vitală de sânge.
  • Ora 8.11. Ajunge la faţa locului şi primul echipaj SMURD. Tânărul le-a spus pe scurt ce a făcut şi a continuat manevrele până când specialiştii şi-au scos aparatura. După opt minute, a sosit încă un echipaj. L-au stabilizat, apoi l-au trasportat la spitalul ”Sf. Pantelimon” cu puls şi tensiune.

Mihai a făcut un curs special de tehnici de prim-ajutor
Mihai a făcut un curs special de tehnici de prim-ajutor
  • 28 mai. Bărbatul de 45 de ani, resuscitat de tânărul de 16 ani, îşi revine şi începe să vorbească, după patru zile la reanimare. Adolescentul discret, cu ochi calzi şi zâmbet bland, nu-l va uita niciodată. A învăţat că în mâinile lui a stat diferenţa între viaţă şi moarte. În ultimele 10 luni, voluntarii din programul Societăţii de Salvare Bucureşti au intervenit la peste 2.000 de cazuri.
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net