Sera din Parcul Drumul Taberei a fost amenajată. Cum arată arborele din vremea dinozaurilor

Ultima actualizare:
În aceste sere lucrează opt specialişti, printre care şi Denisse Adlah
În aceste sere lucrează opt specialişti, printre care şi Denisse Adlah

Paradis verde în Parcul Drumul Taberei din Bucureşti! Nu mai puţin de 316 plante provenite din zone tropicale, mediteraneene, deşertice şi ecuatoriale cresc acum în şapte sere frumos amenajate. Printre acestea se află şi arborele din Jurassic, care datează de acum 200 de milioane de ani, din timpul dinozaurilor.

Patru ani au aşteptat bucureştenii din sectorul 6 ca serele să fie amenajate. Şi iată că, în weekend, s-au deschis publicului. Sunt 316 plante ce pot fi admirate în habitatul lor natural.

Măslinul are 300 de ani
Măslinul are 300 de ani

Cresc în şapte pavilioane, unde găsim specii provenite din Spania, Olanda, Grecia, Italia şi chiar din Australia şi Madagascar. Iar unele dintre ele sunt cu adevărat spectaculoase. Aici, trăieşte, printre o mulţime de palmieri, arborele din Jurassic, un răşinos tropical. Datează de acum 200 de milioane de ani şi a fost revitalizat din fosile. 

Arborele este un  răşinos care a crescut din fosile
Arborele este un răşinos care a crescut din fosile

”Specia a fost descoperită de David Noble în 1994 pe când survola Parcul Naţional Wollemi în căutarea unor noi canioane. Având cunoştinţe vaste în botanică, acesta şi-a dat seama că arborele este diferit de tot ce ştia. A extras un exemplar pentru studiu şi catalogare. S-a dovedit în şase luni că avusese dreptate şi astfel s-a descoperit o specie nouă- Wollemia nobillis- specie fosilă. În România este singurul exemplar, iar în Australia este protejat în cuşti”, ne-a explicat Denisse Adlah, inginer horticultor.


    În aceste sere lucrează opt specialişti, printre care şi Denisse AdlahFoto: Dorin Constanda
În aceste sere lucrează opt specialişti, printre care şi Denisse AdlahFoto: Dorin Constanda

În alte pavilioane puteţi vedea un măslin grecesc care are 300 de ani, dar şi 70 de specii de cactuşi, 50 de palmieri, orhidee, ferigi, ananas etc. Vizitele în sere sunt gratuite şi se fac în tururi organizate în grupuri de câte 5-12 persoane. Programul este de miercuri până vineri, între orele 10.00-19.00, de la 1 noiembrie până la 16.00, sâmbăta şi duminica între orele 9.00-15.00.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net