Anunțul primarului Capitalei. Câți testați pentru vacanță au fost depistați cu coronavirus

Ultima actualizare:

    Gabriela Firea este bucuroasă că doar 18 dintre cei 7.000 de bucureșteni vacanțieri, testați de Covid-19, au fost găsiți pozitivi
Gabriela Firea este bucuroasă că doar 18 dintre cei 7.000 de bucureșteni vacanțieri, testați de Covid-19, au fost găsiți pozitivi

Românii care au avut programate vacanțe în Grecia au fost condiționați să-și facă testul pentru coronavirus. Bucureștenii s-au putut înscrie pe listele Primăriei Capitalei și au beneficiat gratuit de el. După o lună și jumătate, primarul Gabriela Firea a dat și primele rezultate. Iată câți testați pentru vacanță au fost depistați cu Covid-19!

Din 15 iulie, românii intră pe cale terestră în Grecia doar cu testare efectuată în ultimele 72 de ore, iar din 28 iulie s-a extins și pentru cei cu avionul sau care vin pe cale maritimă.

Mulți aveau rezervate vacanțe, chiar și plătite, astfel că oamenii s-au văzut obligați să facă testul PCR, care costă între 240 și 450 de lei, în funcție de clinică.

Dar, chiar și așa, în toată această perioadă a fost puhoi la testare.

Astfel că Primăria Capitalei a intervenit și reușit să-i ajute pe bucureșteni să te testeze gratuit printr-un program gândit special.

Condiția a fost ca aceștia să se înscrie măcar cu o săptămână înainte de plecare, pentru a se putea înacadra în timp.

După o lună și jumătate de testări pentru vacanțieri, primarul Gabriela Firea a dat și primele rezultate.

”Din cele 7.000 de teste gratuite PCR pentru vacanțe, realizate prin ASSMB, doar 18 sunt pozitive”, a anunțat edilul.

Asta, deși, potrivit statisticilor Ministerului Sănătății, Capitala nu stă prea bine la capitolul infectări.

Trei dintre sectoare sunt ”galbene”, cu o rată de infectare între 1,03 și 1,34, la 1.000 de locuitori.

În sectorul 1 sunt cei mai mulți bolnavi, urmat de sectorul 2 și 6. Sectoarele 3,4 și 5 sunt ”verzi”, cu o rată între 0,82 și 0,96.

Elevii și profesorii, testați gratuit de Primăria Capitalei

Astăzi, 7 septembrie, în Consiliul General au fost votat noi proiecte pentru testarea elevilor, profesorilor, dar și a altor categorii socio-profesionale.

”În prag de nou an școlar, propun un proiect unic în țară: cel mai amplu program de testare în mediul şcolar, așa cum se face în toată Europa. Primăria Capitalei va suporta costurile testării tuturor elevilor care au simptome de infecții respiratorii, precum și tuturor angajațior unităților de învațământ din Capitală, cadre didactice sau personal auxiliar, care doresc să se testeze cu teste Real Time PCR.  Nu sunt uitați nici farmaciștii, personalul medical și auxiliar, angajații din domeniul alimentației publice, cei ai firmelor de curierat, din transportul public și reprezentanții mass-media”, a anunțat Firea înaintea votului.

Iar proiectele ”Școli sănătoase în București”, ”Testarea pentru depistarea Covid” și modificarea și completarea la HCGMB ”Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” au trecut cu majoritate de voturi.

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net