Amendat după ce a cerut unui alt client din magazin să poarte corect masca

Ultima actualizare:

    Polițiștii l-au amendat atât pe cel recalcitrant, care nu purta masca de protecție, cât și pe cel care i-a atras atenția
Polițiștii l-au amendat atât pe cel recalcitrant, care nu purta masca de protecție, cât și pe cel care i-a atras atenția

Situație bizară într-un supermarket din Otopeni. Un cumpărător care i-a atras atenția unui alt client să poarte corect masca de protecție s-a ales tot el cu o amendă de 1.000 de lei. Polițistul l-a sancționat „pentru tulburarea liniștii publice”, însă IPJ a demarat o anchetă.

Gabi Hirit, un cunoscut fotograf din Capitală, a povestit pe pagina sa de Facebook întâmplarea care a avut loc marți, în jurul prânzului, la cumpărături. „Azi am luat amendă 1.000 de lei de la Poliția Română pentru că am atras atenția cuiva din Mega Image să-și tragă masca peste nas. Pentru că individul a reacționat urât, înjurături, amenințări etc., cei de la Mega au devenit atenți (mulțumesc!) și au observat că mă aștepta afară. Mi-au cerut să rămân înăuntru și au chemat poliția”, a povestit Gabi Hirit.


    Gabi Hirit este unul dintre cei mai bine cotați fotografi din România
Gabi Hirit este unul dintre cei mai bine cotați fotografi din România

Polițistul l-a sancționat „pentru tulburarea liniștii publice”

Până aici, situația seamănă cumva cu ce i s-a întâmplat designerului Cristina Joia de la PRO TV, care, pe când era tot la cumpărături în magazin, a primit un pumn în nas de la o clientă căreia i-a atras atenția că și-a parcat neregulamentar mașina. Doar că de data aceasta polițiștii nu au fost de partea persoanei de bună credință, care a semnalat o încălcare a legii. „A venit un echipaj care l-a amendat atât pe recalcitrant, cât și pe mine, pentru tulburarea liniștii publice, cu câte 1.000 de lei. Polițistul care a scris procesul verbal mi-a explicat că și pe el l-ar fi deranjat să-i atrag atenția să poarte corect masca”, a mai relatat fotograful. „Păi ați fost chemat pentru că mi-a fost pusă în pericol siguranța personală, iar dumneavoastră îmi dați amenda pentru că i-am atras atenția să poarte corect masca?”, l-a întrebat Gabi Hirit pe omul legii. „Dacă vreți să fiți în siguranță, stați acasă și comandați de la Glovo”, i-ar fi răspuns acesta, potrivit postării.

IPJ Ilfov a demarat o anchetă

Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov a transmis printr-un comunicat citat de Digi24 că în cazul respectiv „s-a tulburat liniștea publică”: „Polițiștii orașului Otopeni au identificat la fața locului 2 bărbați, iar din verificările efectuate, a rezultat că aceștia și-au adresat cuvinte jignitoare, reciproc, tulburând ordinea publică. În acest context, polițiștii din Otopeni au procedat la sancționarea celor 2 persoane, conform Legii 61/1991 republicată și actualizată, cu amenzi contravenționale, în valoare de 1000 de lei fiecare”. În ceea ce privește afirmațiile „neprincipiale” ale unuia dintre polițiști, reprezentanții IPJ anunță că s-a început o anchetă: „În urma celor dispuse de conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, Biroul Control Intern va efectua verificări, pentru stabilirea cu certitudine a aspectelor semnalate, iar la finalizarea acestora, se va dispune potrivit actelor normative în vigoare. De asemenea, precizăm faptul că, persoana care a fost sancționată cu amendă poate formula plângere împotriva procesului verbal de constatare a contravenției la instanța de judecată competentă”, mai arată sursa citată.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net