Am fost cu Uber prin Bucureşti. Ce aventură!

Ultima actualizare:

    Reporterul Click! a testat serviciul UberFoto: Dorin Constanda
Reporterul Click! a testat serviciul UberFoto: Dorin Constanda

La mai bine de trei luni de la lansarea celui mai controversat serviciu de transport în Bucureşti, uberX, mi-am luat inima în dinţi şi am testat ceea ce taximetriştii numesc „coşmarul negru de peste Ocean”. Nu mi-a fost lene, ci teamă să încerc ceva atât de radical. Acum, că atât Uber, cât şi eu am trecut testul maturităţii vă pot spune cum a fost.

M-am codit vreo două luni să-mi fac cont. Mi-a fost teamă să-mi dau datele personale şi numărul contului bancar. Realitatea mi-a demonstrat că m-am temut de nişte himere. 

Vineri (5  iunie) am zis „gata cu vorbele, să trecem la treabă!”. Am deschis aplicaţia (disponibilă gratuit în App Store, Google Play şi Windows Store) şi am comandat un şofer Uber. În 5 minute a venit Mihai, un domn la 51 de ani care împarte maşina personală cu alţi bucureşteni, care merg sau care vin de la serviciu.

Cursa a început prost, căci omul meu a „călărit” o bordură cum a ieşit în Fabrica de Glucoză. M-a durut pe mine când Chevroletul său a dat „cu fundu’” de pământ. Se întâmplă în Bucureşti. Am cerut să mă ducă în Piaţa Constituţiei, unde se făceau ultimele pregătiri pentru primul concert al lui André Rieu.

Mihai e un tip extrem de manierat şi bine crescut. Lucrează ca şofer, dar nu vrea să spună unde. Se vede că ştie oraşul, dar şi nevoile pasagerilor săi. Cu toate acestea, e nou la Uber. „Lucrez de zece zile, abia am învăţat cum funcţionează aplicaţia. Fac 2-3 curse dimineaţa şi tot atâtea seara, după serviciu. Ies şi în weekend când sunt solicitat”, îmi spune bărbatul.

Zoe se vinde  în România  cu 20.900 €
Zoe se vinde în România cu 20.900 €

A pornit aerul condiţionat şi a pus muzică în surdină. Ghinionul ne-a lovit din nou, pe strada Tunari, unde un şofer grăbit, într-un Logan albastru, i-a zgâriat maşina. Am pierdut vreo trei minute până cei doi şi-au rezolvat litigiul.

Ruşinat de situaţie, s-a oferit să-mi plătească timpul pierdut în trafic. N-am putut să accept. Necazul lui a fost mai mare decât al meu. Am ajuns la destinaţie în circa 25 de minute şi am plătit 24 de lei.

Cum devii client

Descarci aplicaţia Uber pe telefonul tău. Îţi faci cont pe uber.com/cities/bucharest. Validezi contul cu un cod din patru cifre primit prin SMS. Deschizi aplicaţia şi chemi un şofer Uber, introducând locul în care te afli şi destinaţia. Călătoria costă 1,39 lei/km, iar banii îţi sunt luaţi din cont în momentul în care ajungi la destinaţie.

Cum devii şofer

Descarci aplicaţia Uber şi accesezi uber.com/cities/bucharest. Mergi la secţiunea „Become a driver” şi completezi datele. Vei fi chemat la evaluare, însă sunt nişte condiţii: maşina ta să fie în bună stare de funcţionare, mai nouă de 10 ani, cu RCA plătită la zi. Trebuie să ai permis auto şi un cazier judiciar şi auto nepătat.

Azi poţi circula gratuit cu o maşină electrică

Călătoria costă  1,39 lei/km
Călătoria costă 1,39 lei/km

Uber şi Renault au semnat o convenţie, care permite bucureştenilor să circule gratuit, sâmbătă (6 iunie), prin Capitală cu maşini 100% electrice. Bucureştenii vor avea posibilitatea să comande noul model electric al constructorului francez, Zoe, prin intermediul aplicaţiei uberX.

Pentru a avea acces la curse gratuite (între orele 11.00 şi 17.00) bucureştenii trebuie să introducă în aplicaţie codul promoţional UBERZOE2015 şi să acceseze „Zoe” din meniu. O călătorie nu poate depăşi 20 de minute.

Reprezentanţii Uber nu au precizat câte maşini Zoe vor fi pe trasee sâmbătă, însă bănuim că numărul lor e scăzut. Reporterii Click! au încercat să comande una vineri, însă a fost în zadar.

image
image
image
image
image
image
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net