Alex ar fi avut 23 de ani. Revolta tatălui îndurerat de pierderea fiului în incendiul de la “Colectiv”

Ultima actualizare:

    Alex Iancu era absolvent de ASE şi un împătimit al muzicii rockFoto: Facebook
Alex Iancu era absolvent de ASE şi un împătimit al muzicii rockFoto: Facebook

Alex Iancu este unul dintre cei 64 de tineri care au murit, într-o toamnă aproape uitată, după incendiul de la “Colectiv”. Tatăl puştiului e revoltat fiindcă, la mai bine de nouă luni de la tragedie, curăţenia lasă de dorit în spitale. Pe Eugen Iancu îl doare şi faptul că n-au fost anchetate două persoane pe care le consideră vinovate: Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, şi Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii în timpul tragediei de la “Colectiv”.

Răvăşit de tristeţe şi de neputinţă, Eugen Iancu, al cărui fiu şi-a dat ultima suflare după trei săptămâni de chin la Spitalul Sfântul Ioan din Bucureşti, a postat, duminică, un mesaj pe contul de Facebook.

„9 LUNI. Ar fi trebuit ca Alex sa aibă 23 de ani , sa cânte, sa fie probabil în concediu. Dar nu, nu este aşa. 64 de tineri au murit. Cam 50 de tineri sunt mutilaţi pe viaţă. Alţii vor rămâne cu semne pe corp şi cu siguranţă toţi vor rămâne cu un coşmar întipărit în minte”, scrie tatăl băiatului mistuit de flăcări.

"Vedeţi o anchetă asupra hoţilor din spitale?"

Eugen Iancu, tatăl lui Alex, este preşedintele Asociației Colectiv GTG 3010
Eugen Iancu, tatăl lui Alex, este preşedintele Asociației Colectiv GTG 3010

“Cu ce a schimbat această tragedie societatea românească? Cu ce a schimbat aceasta crimă a statului român asupra propriilor tineri sistemul administrativ sau politic? Cu nimic. Am schimbat un guvern. Ei şi? Va simţiţi mai în siguranţă acum? Vedeţi o schimbare în spaţiul public? S-a pornit construcţia unui singur spital? S-a modificat ceva în funcţionarea localurilor? Mor mai puţini oameni? Ştim de ce mor? Este curăţenie în spitale? Operatorii 112 acţionează pentru intervenţie rapidă şi precisă? Procurorii anchetează altfel decât la comandă? Vedeţi anchete asupra criminalilor şi hoţilor din spitale? Vedeţi anchete asupra lui Arafat sau Bănicioiu? Sănătatea este garantată prin Constituţie. Dar criminalii din sănătate sunt protejaţi de preşedinţie, de servicii, de guvern pentru că sănătatea cea garantată de legea supremă este secretizată. Guvernul României face un raport în urma căruia cineva trebuia cel puţin demis, cu siguranţă procurorii ar fi trebuit să se autosesizeze şi să înceapă anchetele, dar fiind în ţara tuturor posibilităţilor, procurorii se fac că nu văd, iar guvernul îi dă puteri sporite celui dovedit ca slab manager. Acum, bineînţeles, ne pregătim de alegeri, din nou alegeri. Motiv să nu facem în continuare nimic. Ce rost ar avea? Viaţa este o loterie, dacă ai noroc scapi, dacă nu, GHINION. Asta da schimbare”, constată, amar, Eugen Iancu.

Aproape zece luni de la tragedie

Incendiul produs pe 30 octombrie 2015, la ora 22.32, în “Colectiv”, după ce artificiile de la concertul trupei Goodbye to Gravity au aprins buretele de pe un stâlp al clubului, reprezintă una dintre cele mai mari tragedii de după 1989. Rockerii bucureşteni îşi lansau atunci albumul “Mantras of War”. Dintre componenţii formaţiei, Andrei Găluţ, solistul vocal, este singurul supravieţuitor. Au murit 64 de persoane (dintre care 26 în acea noapte) şi au fost rănite alte zeci. Supravieţuitorii au fost trataţi atât la spitalele bucureştene, cât şi în unităţi medicale din străinătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net