Alarmă cu bombă la Primăria sectorului 2. Amenințarea s-a dovedit a fi falsă

primaria-sectorului-2.jpg

primaria sectorului 2
Polițiștii fac cercetări la sediul Primăriei sectorului 2
foto: arhiva personală

Se înmulțesc apelurile la 112 care anunță alarme cu bombă. După telefonul de 8 secunde din urmă cu două zile care anunța un pericol de explozie la mall Veranda, sâmbătă, o persoană a anunţat amplasarea unei bombe la sediul primăriei sectorului 2, din cauza unor probleme nerezolvate.

UPDATE: Ameninţarea cu bombă s-a dovedit a fi, însă, neîntemeiată, a anunţat SRI, după ce s-a încheiat controlul pirotehnic

Reprezentanţii SRI au anunţat că un cetăţean a sunat la 112 şi a anunţat amplasarea unei bombe la Primăria Sectorului 2 din Bucureşti, pentru că nu i s-au rezolvat unele probleme pe care le avea cu instituţia. Poliţia şi echipa pirotehnică din cadrul Brigăzii Antitero din SRI se află la locul indicat şi fac verificări.

Alarmă falsă cu bombă la mall Veranda

O altă alarmă cu bombă a fost dată în urmă cu două zile, tot în sectorul 2 al Capitalei. S-a dovedit a fi falsă, însă 8 secunde de apel la 112 a pus pe jar 100 de specialiști. Serviciul de Telecomunicații Speciale a prentat cifrele alarmei false cu bombă, care viza centrul comercial.

Apelul a fost făcut la ora 12 și 18 minute, de pe o cartelă prepay.Specialiştii au lucrat vreme de două ore, timp în care o mie  de oameni au fost evacuaţi din mall.„Sub umbrela anonimatului au fost alertate inutil echipajele de intervenţie, activitatea şi traficul în zonă au fost perturbate. Cei evacuaţi au trăit momente de panică, iar acum Poliţia face cercetări pentru a stabili cine se face vinovat”, se arată într-un comunicat al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Instituția atrage atenţia că apelarea numărului 112 în situaţii care nu reprezintă un pericol, întârzie intervențiile în cazul unor urgenţe reale. Cei care se joacă și fac astfel de glume, riscă amenzi usturătoare.

 

Citește și:

Alertă cu bombă la Veranda Mall din Capitală

99 de ani de la primul atentat terorist din România. O bombă omoară 3 demnitari în Senatul țării

Loading...

Citește și