Aberaţii pe străzile din Bucureşti. Înţelegeţi ceva din semnele astea de circulaţie?

semne_circulatie_1.jpg

semne circulatie, aberatii, piata matache, indicatoare, stalpisori
Şoferii nu pot ieşi din Piaţa Matache din cauza stâlpişorilor din granit

Chiar şi într-o zi însorită, semnele de circulaţie din Bucureşti îi bagă pe şoferi în ceaţă. Fie că sunt amplasate în locuri total nepotrivite, fie că sunt mascate de copaci, semafoarele şi semnele de circulaţie îşi dovedesc inutilitatea şi îi pun în dificultate pe cei de la volan.

În Piaţa Matache din Capitală se află, probabil, cele mai inutile semne de circulaţie. Pe breteaua asfaltată din piaţă, care în mod normal ar fi trebuit să le permită şoferilor accesul spre strada Berzei, avem semnele „Cedează trecerea” şi „Obligatoiu dreapta”. Însă, după cum vedem în fotografia surprinsă de fotoreporterii Click!, nimeni nu poate ieşi din piaţă pe aici, din cauza stâlpişorilor din granit, „plantaţi” aici fără vreo explicaţie logică. „E un nonsens rutier. În piaţă se poate intra, dar nu se poate ieşi, din cauza stâlpişorilor. Nu poţi intra pe strada Berzei, decât dacă faci un ocol de un kilometru şi stai la două semafoare”, spune Romeo Melinte, un şofer bucureştean. Pe Şoseaua Colentina copacii şi-au întins atât de mult crengile, încât au acoperit semnele de circulaţie şi semafoarele. Şoferii încalcă adesea regulile de circulaţie fiindcă nu văd la timp indicatoarele rutiere. Pe strada Luigi Cazzavillan, la intersecţia cu str. Mircea Vulcănescu, sunt cinci semne amplasate în acelaşi loc. Câte secunde îţi trebuie ca să înţelegi că intrând pe această stradă trebuie să fii atent la „Trecere de pietoni”, „Interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone”, „Oprirea interzisă”, „Viteză limitată la 30 km/h” şi „Sens unic”.

strada_spatarul_preda.jpg

strada, spatarul preda, semafor, ascuns, aberatii, semne, circulatie
Semaforul de pe strada Spătarul Preda se ascunde de şoferi

Fără logică ni se pare şi semaforul de pe strada Spătarul Preda, în intersecţie cu strada Progresului, care pare a se ascunde de şoferi. Dispozitivul de semnalizare e amplasat pe trotuarul de pe strada Progresului, bine ascuns între un stâlp şi un copac. Aţi întâlnit şi voi situaţii similare în trafic? Aşteptăm să ne împărtăşiţi din experienţa voastră.

strada_dimitrie_onciul.jpg

strada, dimitrie onciul, semne circulatie, mascate, copaci
În intersecţia str. Dimitrie Onciul - str. Traian şoferii nu disting semnele mascate de copaci
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1