În 3 ani aici va fi cel mai modern centru cultural din Bucureşti

6-actu-6-2col-cinema-favorit1.jpg

A început demolarea vechiului Cinematograf Favorit
Foto: Andreea Dancu

Un nou centru cultural se va ridica în Capitală, pe ruinele fostului Cinematograf Favorit. Va fi o construcţie modernă cu o sală mare de spectacole, unde vor fi proiectate filme, dar vor fi puse în scenă şi piese de teatru, expoziţii, vernisaje.

„O să fie o  sală principală, care va fi multifuncţională. Va putea funcţiona atât ca cinematograf, cât şi ca sală de teatru sau concerte. Va avea 706 locuri, iar biletele de intrare la filme vor fi mai ieftine decât la mall-uri. În faţa piaţetei reamenajate vor fi proiectate imagini de tip de led, vor fi refăcute aleile şi spaţiile verzi. Tocmai de aceea le-am cerut celor care au spaţii comerciale în zonă să le refacă faţadele ca să se poată integra în peisaj. Construcţia va costa 57 de milioane de lei şi avem posibilităţi să o susţinem financiar”, a explicat Gabriel Mutu, primarul sectorului 6, care a ţinut să precizeze că sigla vechiului cinematograf va fi păstrată.

6-actu-7-2col-cinema-favorit.jpg

Aşa va arăta centrul cultural în 2022
Foto: Andreea Dancu

Demolarea fostului cinema Favorit, închis acum 20 de ani, a început pe 14 februarie, iar lucrarea va fi gata în trei ani. S-au făcut studii care au arătat că structura de rezistenţă era afectată, astfel că a fost nevoie ca toată clădirea să fie dărâmată şi ridicată o alta din temelii. Pentru că şantierul se află între blocuri, firma Aedificia Carpaţi va lucra după program: de luni până vineri de la 7.30 la 13.00, iar de la 13.00-14.00 va fi pauză. Zgomotul va reîncepe între 14.00-18.00 şi în weekend muncitorii vor fi prezenţi pe şantier doar în situaţii extreme.

Loading...