Bucureşti: Parade, concerte şi fasole cu cârnaţi de Ziua Naţională

Ultima actualizare:

Citeşte şi:

Restricţii de trafic pentru 1 Decembrie! Vezi aici rutele ocolitoare

Pentru al nouălea an consecutiv, edilii sectorului 2 îi îmbie pe bucureşteni cu fasole cu costiţă şi ţuică fiartă. Astăzi, la sediul Centrului Administrativ al sectorului 2, dar şi în alte 12 locuri special amenajate din sector, va fi pregătită o masă ostăşească tradiţională - 13.000 de porţii de fasole şi 725 de litri de ţuică în cele opt corturi.

Începând cu ora 11.00, Primăria Sectorului 2 va servi porţii de fasole şi ţuică fiartă şi la Gara de Est, Parcul Florilor, Parcul Plumbuita, Parcul Vatra Luminoasă, Parcul Floreasca, Parcul Lunca Florilor, Parcul Motodrom, Bulevardul Basarabia, intrarea în Parcul Naţional, Parcul Tei, Strada Nicolae Apostol (Grădiniţa nr. 215) şi pe Strada Periş - Grădiniţa nr. 9.

Tot astăzi, edilii sectorului 2 au pregătit la sediul primăriei şi un program artistic susţinut de Ştefania Rareş, Gheorghe Turda şi ansamblul de dansuri populare "Ciocârlia", Locuitorii sectorului vor putea asista şi la eliberarea celor 1.500 de porumbei pe ritmurile Odei Bucuriei, precum şi la defilarea cadrelor Poliţiei Comunitare Sector 2.

Seara, începând cu ora 19, pe platoul Romanilor, este programat un foc de artificii  urmat de un concert susţinut de formaţii locale şi de recitaluri susţinute de Anda Adam şi formaţiile Compact şi Direcţia 5.

Şi în sectorul 6, edilii au pregătit o serie de evenimente festive - paradă militară, muzică de fanfară şi program folcloric - alături de o masă "în stil românesc", cu fasole şi cârnaţi. La foioşorul din parcul Drumul Taberei şi la scena din Parcul Crângaşi, între orele 8.00 - 12.00, va fi preparată fasolea cu cârnaţi, urmând ca de la ora 12.00 să fie servite 5.000 de porţii de mâncare.

De la ora 13.00 va începe parada militară, iar de la ora 13.30 un program artistic folcloric pregătit special pentru cei care vor veni în cele două parcuri.Tot pe 1 decembrie, de la ora 19.00, în Parcul Drumul Taberei va fi deschis oficial "Parcul lui Moş Crăciun", care va aduce concerte zilnice şi locuri de distracţie pentru copii.

Pentru a marca ziua de 1 decembrie, edilii sectorului 3 au pregătit locuitorilor un spectacol susţinut între orele 18.00-20.00 în Parcul Alexandru Ioan Cuza de tenorul Dumitru Ghiaţă şi de formaţia Pro Patria, formată din 25 de instrumentişti care interpretează muzică militară. Tot astăzi, primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, va aprinde luminile festive de pe aleile parcului Alexandru Ioan Cuza, care va găzdui pe parcursul lunii decembrie "Oraşul lui Moş Crăciun".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net