Bucureşti: Încă trei licee închise din cauza gripei porcine

Ultima actualizare:

    Numărul total al îmbolnăvirilor cu virusul A/H1N1 în România a ajuns la 1057
Numărul total al îmbolnăvirilor cu virusul A/H1N1 în România a ajuns la 1057

Colegiul Naţional "Mihai Viteazul", Colegiul German "Goethe" şi Liceul "Marin Preda" din Bucureşti au fost închise după ce mai multe cazuri de gripă nouă au fost confirmate.

Ora 11: 30 Cel puţin câte 4 cazuri de persoane infectate cu A H1N1 au fost raportate în cele 3 licee, astfel autorităţile au decis să închidă unităţile de învăţământ pentru o săptămână.

Primul liceu care a fost închis în Capitală este Colegiul „Matei Basarab“, unde activitatea a fost suspendată încă de ieri. Decizia de a fi întrerupte cursurile a fost luată după ce au fost diagnosticate patru cazuri de gripă porcină, dintre care trei la elevi de la clase diferite şi unul la un cadru didactic.

Primul caz de gripă nouă a fost confirmat în judeţul Hunedoara, aseară, la ora 20.30, de Institutul „Cantacuzino”, din Bucureşti.

Este vorba despre hunedoreanca Maria Lupulescu, în vârstă de 55 de ani, din Peşteana, care fusese internată vineri, împreună cu nepotul ei de 10 ani, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului „Alexandru Simionescu” din Hunedoara.  În cazul nepotului femeii virusul AH1N1 nu a fost depistat, dar acesta va rămâne izolat, alături de bunica sa, deoarece cei doi au fost permanent în contact. Un al patrulea suspect de gripă porcină, un băieţel de 5 ani, din Deva, a fost internat la spital cu simptome de gripă. Epidemiologul Cecilia Birău a declarat pentru Adevărul de Seară că acesta a intrat în contact cu tatăl său, care este şofer de TIR pe rute internaţionale şi ar fi putut să contacteze virusul de la acesta.

Informează-te! Citeşte şi:

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net