Bucureştencele, puse pe drumuri de autorităţi

Ultima actualizare:

Programul de testare gratuită a cancerului de col uterin Babeş Papanicolau, lansat cu mare tam-tam de Ministerul Sănătăţii la începutul lunii, nu poate fi aplicat în Bucureşti. Niciun cabinet medical sau clinică de profil nu a semnat până acum contractul cu Direcţia de Sănătate (DSP).

Bucureşti. "La întâlnirea de acum o lună dintre reprezentanţii clinicilor şi cei ai ministerului părea că totul va merge ca pe roate. Medicii doreau să colaboreze şi urmau să semneze contractele cu Direcţia de Sănătate din Bucureşti pentru a li se deconta costurile analizelor", a spus Oana Grigore, reprezentanta Biroului de Presă al Ministerului Sănătăţii.

Colaborarea dintre Minister, DSP şi reprezentanţii clinicilor a rămas la nivel de dicuţii pentru că până acum niciun contract nu a fost semnat.Reprezentanţii DSP nu au dat încă niciun răspuns cu privire la această situaţie.

Un test costă aproximativ 500 de lei

Între timp, femeile din Capitală fac coadă la medici pentru a obţine un test gratuit, luând de bun anunţul ministerului cum că pot face aceste analize fără a plăti. “Eu am trimitere de la medic de câteva luni să-mi fac testul “Babeş-Papanicolau” dar pentru că s-a anunţat că putem beneficia de gratuitate, am amânat analizele. Un astfel de test m-ar fi costat peste 500 de lei”, a spus Aura. M., o tânără în vârstă de 32 de ani.

Femeile sunt cu atât mai supărate cu cât anunţul fără support ăn realitatea a autorităţilor le face să piardă timp. "Am fost la medicul de familie şi după ce am stat o oră la coadă după ceilalţi pacienţi, medicul mi-a spus că testele nu au început de fapt. Nu înţeleg de ce se fac astfel de anunţuri şi ne pun pe drumuri", a spus Adriana Roman, o altă tânără care doreşte să facă un astfel de test.

În ţară s-au semnat contractele

La acest test ar trebui să aibă acces toate femeile cu vârste cuprinse între 22 şi 64 de ani. În ţară situaţia stă mai bine decât în Capitală, programul desfăşurându-se conform planului. “Direcţiile de sănătate din ţară au încheiat contracte cu 2.500 cabinete medicale de asistenţă primară şi alte 351 de cabinete de ostetrică-ginecologie”, a mai spus Oana Grigore.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net