Bucşaru, tun de 13,7 milioane €

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Patronul Unirii Urziceni, Dumitru Bucşaru, fost atacat dur de Marian Iancu, finanţatorul Timişoarei reproşându-i că nu i-a transferat jucători lui Dan Petrescu, deşi avea asigurată o sumă uriaşă de bani din partea UEFA.

Dumitru Bucşaru se dovedeşte a fi nu numai un patron discret, dar şi un om care a ştiut să profite sută la sută de pe urma fotbalului.

A băgat sume minime şi a scos profit maxim. Marian Iancu, finanţatorul echipei FC Timişoara, a pus tunurile pe omologul său ialomiţean, criticând vehement politica acestuia faţă de echipa care i-a adus câştiguri la care nici nu a visat.

„E un miracol ce au făcut Dan Petrescu şi Mihai Stoica la Unirea Urziceni. Când te rogi de Vasile Şiman, patronul de la Sportul Studenţesc, să iţi împrumute doi jucători (n.r. - pe Varga şi pe Bălan) sau când defensiva ta e ţinută de numai doi jucători, trebuie să fii mulţumit. Numai că Bucşaru ia banii obţinuţi de copii şi îi foloseşte pentru a-şi plăti datoriile. Acestor copii li se cerea încă o victorie pentru a acoperi şi dobânzile. Banii trebuiau daţi pe jucători de valoare. Lui Dan Petrescu nu i s-a construit un lot pentru Liga Campionilor", a spus Marian Iancu la GSPTV.

După câştigarea campionatului în vară, campania de achiziţii în vederea participării în Liga Campionilor a fost extrem de subţire. Singura investiţie serioasă a fost în fundaşul Vasile Maftei, pe care s-au plătit 400.000 de euro, pe Semedo plătindu-se 100.000 de euro.

În rest, zero. Mijlocaşul Sorin Paraschiv, care a jucat extrem de puţin în Liga Campionilor, a venit liber de contract, iar cei doi „studenţi", Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, au venit mulţumită relaţiei extraordinare pe care o are Dan Petrescu cu patronul Sportului Studenţesc, Vasile Şiman.

Cei doi au venit cu puţin timp înaintea debutului în Liga Campionilor, tocmai din cauza faptului că Bucşaru nu a fost dispus să dea banii pentru transferul lor.

Astfel, se poate spune că patronul Urziceniului a investit în vară 500.000 de euro şi a încasat peste doar câteva luni jackpot-ul cel mare de 13,7 milioane de euro.

Ce bani a luat din Ligă

Calificare în grupe: 7,1 milioane euro

8 puncte: 2,2 milioane euro

Bilete: 1,7 milioane euro

Market pool: 2,7 milioane euro

Total: 13,7 milioane euro

«Petrescu face şi treburile casnice la Urziceni»

„Bucşaru a dovedit că este cel mai deştept patron din Liga I. A scos mulţi bani din Liga Campionilor fără să investească absolut nimic, în timp ce noi am băgat milioane de euro în echipă şi am avut rezultate modeste rău. Marian Iancu e invidios pe Bucşaru, pentru rezultatele pe care le-a avut Urziceniul, de asta îl atacă", ne-a declarat Gigi Becali, care îl laudă pe antrenorul Dan Petrescu pentru munca pe care o depune la clubul ialomiţean: „Cel mai mare noroc al lui Bucşaru a fost Dan Petrescu. Are un merit foarte mare că l-a adus la echipă şi i-a dat mână liberă. L-a lăsat să facă ce vrea. Acolo, Dan Petrescu face şi treburile casnice, nu doar antrenează. El spune ce prime trebuie să aibă jucătorii, ce salarii. E mai mult decât un antrenor. Nu face echipa mai bine decât Olăroiu, dar per total eu zic că e mai bun pentru că face şi munca unui manager".

Citeşte şi:

MM Stoica e dorit şef la Dinamo

Becali: "Negociez cu Bucşaru, nu cu Meme!"

Visul Unirii s-a frânt în zece minute

Becali: "MM Stoica e manager general la tuns iarba"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net