Brazilia, pusă la zid: «E plictiseala Mondialului!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Jocul practicat de naţionala lui Dunga a fost atacat dur de marea legendă a fotbalului olandez, Johan Cruyff. Mai rău e că nici printre conaţionali, „Seleçao” nu este văzută cu ochi mai buni.

Deşi a câştigat tot până acum la Cupa Mondială, Brazilia nu mai este sperietoarea de altă dată. Motivul? Din jocul „auriverzilor" a dispărut „romantismul".

simeon stalpnicul png

Pentru mulţi, Olanda - Brazilia e garanţia spectacolului fotbalistic suprem. Unii însă, sunt ceva mai sceptici. În primul rând în privinţa capacitaţii Braziliei de a mai furniza acel fotbal transformat în „poezie" de jucători ca Pele, Jairzinho, Garincha, Ronaldo sau Ronaldinho.

„Eu n-aş da bani să văd echipa asta jucând. Unde a dispărut Brazilia pe care o ştiam? Unde a magia braziliană?" se întreabă Johan Cruyff.

simeon stalpnicul png

Selecţionerul Carlos Dunga a optat pentru o abordare disciplinată şi defensivă, în detrimentul tradiţionalului şi mult mai generosului joc practicat de brazilieni, iar asta nu pică bine pentru public, mai este de părere Cruyff.

Nici pe fanii olandezi nu pare să-i intereseze prea mult jocul Braziliei

„Fanii vor să se bucure de fotbalul brazilenilor, de fantezia lor, dar din păcate, vara asta nu au avut parte de aşa ceva. Este păcat că oamenii mor de plictiseală la meciurile Braziliei".

Părerea legendarului fotbalist olandez este împărtăşită şi de marile glorii ale Braziliei.

„Avem talent din belşug, creativitate, jucători care pot face diferenţa, dar Dunga i-a băgat pe toţi într-o cămaşă de forţă. Unde e spectacolul?" spune şi Socrates, în timp ce Pele critică şi el jocul ermetic al lui Dunga.

„Pe mine nu m-a convins acel 3-0 cu Chile", a comentat şi „Perla Neagră".

Aşadar, în lipsa sclipirilor din partea „Seleçao", spectacolul fotbalistic cade pe umerii Olandei, pe care antrenorul Van Marwijk a comparat-o cu Barcelona.

„Toată lumea se gândeste la un fotbal spectaculos când vorbeşte despre Barça. Fotbalul dintr-o singură atingere, pasele şi mai ales circulaţia mingii. Ne străduim să facem şi noi la fel. I-am pus pe jucătorii mei de creaţie chiar să ia notiţe de la Messi", a dezvăluit Van Marwijk.

Cu toate astea, „Portocala Mecanică" nu a arătat nici ea tot ce poate la acest Mondial, însă o poate face acum mai ales că revenirea lui Robben în primul „11", în meciul cu Slovacia din optimi, a fost de bun augur .

Dar Robben nu este nici el infailibil, mai este de părere Socrates. „Robben e un jucător foarte bun, dar este destul de limitat. Are doar o schemă pe care o repetă iar şi iar. Cu puţină atenţie, poate fi eliminat", a mai spus fostul internaţional brazilian.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net