Botoşani: Arabii poftesc la mioriţele noastre

Ultima actualizare:

Mioarele crescute în stânele din judeţ le fac cu ochiul arabilor, care sunt dispuşi să plătească pentru ele bani frumoşi numai ca să le aibă în farfurie.  Afaceriştii musulmani , majoritatea cu afaceri în Constanţa,  bat satele judeţului în căutarea mioriţelor crescute 100% natural şi sunt la concurenţă cu abatoarele româneşti care cumpără animalele, în viu, la jumătate din preţul de pe piaţă.

Încă de luna trecută, arabii au ajuns şi în sudul judeţului, tocmai la stânele din Călăraşi şi au ales cei mai graşi şi frumoşi miei. Au bătut palma cu ciobanii, au dat avans şi vor lua turmele la jumătatea lunii aprilie ca animalele să mai ia în greutate.

Vizitat de arabi a fost şi Dumitru Boicu( 30 ani),  un cioban din localitatea Călăraşi care creşte 190 de oi şi 70 de capre în stâna sa. Patronul unei firme din Constanţa este dispus să plătească 20.000 de lei pentru 130 de miei, unu şi unu. Afaceristul arab, stabilit în România, îi plăteşte 150 de lei pentru fiecare animale, indiferent de greutatea lui. O nimica toată dacă ne gândim că în pieţele din oraş kilogramul de carne de miel s-a vândut anul trecut şi cu 22 de lei iar preţurile se anunţă şi mai mari în acest an. „A venit arabul, a văzut mieii, i-a plăcut şi mi-a făcut oferta. Îmi convine să îi dau pe toţi en gross decât să mă plimb pe drumuri  pentru un leu un plus la kilogram. Mi-au spus că jumătate din miei îi bagă într-un resturant din Constanţa iar restul vor pleca în Turciaunde are afaceri ", a spus Dumitru Boicu, care face afaceri cu arabii de la malul mării încă de acum trei ani.

Arvunite sunt şi mioriţele din Răuseni, Dobârceni sau Hlipiceni. Ciobanii nu vor să rişte să rămână cu mieii în ţarc în zi de Paşte aşa că acceptă ca mioarele, îngrăşate un an întreg cu nutreţ ecologic, să ia drumul străinătăţii prin intermediul firmelor din ţară, specializate în expprt cu carne de miel. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net