Boschetarul, patron la 37 de firme

Citeste tot despre: 

Nu este treabă uşoară să fii patron. O simte pe pielea lui un boschetar devenit boss la peste 37 de societăţi comerciale.

Ieşeanul Emil Rusu (38 de ani), un om al străzii, a devenit unul dintre cei mai mari datornici la stat.

La 22 septembrie 2009, boschetarul a fost abordat în Parcul Voievozilor, acolo unde-şi are „casa", de Sorin Argint, om de afaceri care i-a promis bani şi carte de muncă în schimbul buletinului.

„Sorin Argint mi-a dat 20 de lei şi mi-a promis că-mi face contract de muncă. Eu am acceptat şi i-am dat buletinul", povesteşte Rusu.

În numai câteva săptămâni, Emil Rusu a devenit proprietar, în acte, peste 37 de societăţi comerciale. Numai că firmele datorau la bugetul de stat 2,5 milioane de lei.

Boschetarul a aflat aceste detalii când s-a trezit, în luna noiembrie, cu Garda Financiară pe cap. „M-au luat la întrebări. Atunci am aflat că Argint a trecut pe numele meu mai multe firme, care erau înregistrate la Mogoşeşti. Eu n-am fost niciodată acolo, nici n-am văzut casa aceea", susţine Emil Rusu. Boschetarul spune că n-a mai auzit nimic de Sorin Argint de mai bine de o lună, când a mers la el să-i ceară restanţa de 400 de lei pe care i-a pro­­mis-o, după ce i-a încredinţat actele.

„M-a repezit şi mi-a spus că nu are bani şi că nu mai putem să ne vedem, din cauză că are probleme cu familia sa", mai spune boschetarul.

Garda Financiară a început cercetările din luna noiembrie, după ce societăţile „preluate" de Emil Rusu au început să emită multe facturi cu sume foarte mari.

„Este foarte probabil să descoperim şi alte firme cu datorii înregistrate ca având sediul la Mogoşeşti", a declarat Viorel Gavril, purtător de cuvânt al Gărzii Financiare Iaşi.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1