Oamenii străzii din New York, cazați în hoteluri de lux, pe durata pandemiei

24-front-boschetari-24.jpg

Cerşetorii din New York pot alege acum unde să se cazeze între Hilton, Lucerne, Hampton Inn sau Belleclaire

Oamenii străzii din New York au început să îşi ia în primire camerele luxoase din hoteluri precum Hilton, Lucerne, Belnord, Belleclaire sau Rixby. Asta după ce primarul Andrew de Blasio vrea să le ofere un adăpost pe perioada pandemiei.

Pandemia de COVID-19 a făcut ravagii în SUA, unde 5,3 milioane de persoane au fost contaminate şi 168.000 au pierit. Însă cel mai afectat stat este New York, unde 451.750 de oameni s-au îmbolnăvit şi 33.000 au pierit de la începutul crizei.

24-detaliu1-kixby-400-de-dolari-pe-noapte.jpg

La Hotelul Kixby vagabonzii sunt primiţi în camere de 400 $/noapte

De aceea primarul democrat Andrew De Blasio a luat măsuri radicale pentru a opri răspândirea virusului în comunitate. 13.000 de cerşetori sunt cazaţi începând de vineri 7 august în 139 de hoteluri din cele 700 din New York. Costurile de cazare, pe noapte, de persoană, sunt de 175 şi ajung până la 400 de dolari. Drogaţii, boschetarii şi cerşetorii vor face ca primăria să cheltuiască două milioane de dolari pe noapte.

24-detaliu2-double-tree-hilton.jpg

Hotelul Double Tree by Hilton a fost ocupat aproape în totalitate de oamenii străzii

De pe lista hotelurilor de lux unde vor fi cazaţi vagabonzii menţionăm hoteluri de renume precum Double Tree by Hilton, The Hilton Garden, Hampton Inn, The Lucerne, The Belnord, Belleclaire sau Kixby, care oricum rămăseseră fără clienţii obişnuiţi din cauza stării de alertă impuse la nivel federal. Întrebat cât va dura această situa­ţie, De Blasio a şocat din nou: ”Până când se va găsi un vaccin”. Primii care au reacţionat vehement împotriva măsurii au fost locuitorii din cartierele de lux unde se află hotelurile şi au explicat că această decizie va duce la creşterea criminalităţii în zonă.

24-detaliu3-hotel-lucerne.jpg

Ieri, în Hotel Lucerne stăteau oamenii de afaceri, acum adăposteşte cerşetori

”Această măsură va duce la faliment oraşul. Pe lângă cheltuielile majore, vom asista la o migraţie a oamenilor paşnici care locuiesc în Hamptons, Garment sau în alte cartiere civilizate către locuinţele lor de la ţară. Am fost şocat să văd cum cerşetorii sunt escortaţi de poliţie şi cazaţi în hotelurile din faţa cărora erau izgoniţi cu doar câteva săptâmâni mai înainte”, a declarat, pentru Daily Mail, Andy Daine, un localnic. Săptămâna trecută, adăposturile pentru cerşetori au fost închise după descoperirea mai multor focare.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1