Bölöni la RC Lens: «N-am venit să dansez!»

Ultima actualizare:

Recunoscut ca un antrenor riguros, notându-şi mereu câte ceva într-un carneţel, Bölöni s-a făcut remarcat rar în afara terenului. Declaraţiile sale au depăşit de puţine ori limita diplomaţiei, singurele „scăpări" din ultimul timp fiind la adresa patronului Stelei, Gigi Becali.

Revenit pe banca tehnică după o pauză de patru luni, la Lens, fostul selecţioner al României a impresionat însă la prezentarea oficială de duminică.

Pentru a-şi face simţită prezenţa încă din prima zi, Bölöni a fost extrem de jovial şi de spontan în faţa jurnaliştilor francezi, dovedind că este un adevărat „doctor" al cuvintelor. Se poate spune că românul a câştigat deja primul meci, readucând încrederea în sânul unei echipe ameninţate serios de retrogradare.

De altfel, salvarea lui Lens în sezonul în curs este şi condiţia pusă lui Bölöni pentru ca acesta să-şi poată duce la bun sfârşit contractul semnat pe doi ani şi jumătate.

Bölöni despre:

Primul contact cu clubul. Nu pot să constat decât o dezordine totală ţinând cont de condiţiile excelente de pregătire şi de celebrul public din Lens.

Planurile pe termen scurt. În primul rând avem nevoie de eficacitate, să readucem victoriile. Nu am venit aici să fac dansuri folclorice cu jucătorii.

Relaţia cu jucătorii. Trebuie să-i facem pe tineri să aibă încredere, iar celor mai în vârstă, la final de contract, să le spunem că e şi în interesul lor să joace bine.

Motivarea echipei. Poate unii jucători sunt fragili din punct de vedere psihic. Le voi spune că au şansa de a avea cea mai frumoasă meserie din lume. De obicei, primul cadou pe care îl oferi unui băiat este o minge.

Felul în care va lucra. Meseria asta e drogul meu. Eu seara când mă culc mă uit în oglindă şi mă întreb: "Laszlo, ai făcut tot ce se putea face pentru echipa ta?". Dacă răspunsul e afirmativ, atunci pot dormi liniştit.

Miercuri, amical cu Dortmund

Primul meci al lui Bölöni cu Lens în Ligue 1 va fi pe 15 ianuarie, acasă cu Saint-Etienne. Până atunci, roş-galbenii vor avea un stagiu de pregătire în Spania, la Cadiz, pigmentat cu un amical, contra Borussiei Dortmund (mâine, ora 17.00). Apoi, sâmbătă, Lens va juca la Paris, în Cupă, cu PSG.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net