Boc: Majorarea salariului minim la 705 lei ar însemna o creştere de 17%, ceea ce este prea mult

Ultima actualizare:

    Emil Boc
Emil Boc

Primul ministru Emil Boc a afirmat astăzi că discuţiile pentru creşterea salariului minim de la 600 de lei la 705 lei vor continua în următoarea lună, adăugând că, dacă s-ar aplica majorarea, ar însemna 17%, fiind "prea mult".

"Această discuţie de creştere de la 600 la 705 va avea loc pe parcursul unei luni. Am stabilit un termen de o lună pentru a discuta cu patronatele despre contractele colective de muncă, despre contribuţiile la şomaj, ca apoi să discutăm despre majorări salariale", a afirmat Boc, la sfârşitul negocierilor de astăzi cu sindicatele, informează Adevărul.

Guvernul poate accepta scăderea vârstei de pensionare pentru femeile cu doi sau mai mulţi copii

În privinţa legii pensiilor, premierul a afirmat că echivalarea vârstei de pensionare dintre bărbaţi şi femei va avea loc abia în 2030.

"Vârsta de pensionare este o dispută pentru anul 2030, nu pentru astăzi sau 2015. Proiectul de lege prevede că în 2015 o femeie să iasă la pensie la 60 de ani, iar abia în 2030 vârsta de pensionare să fie egală cu cea a bărbaţilor - 65 de ani. Noi discutăm de vârsta de pensionare abia pentru anul 2030", a declarat primul ministru.

Boc a precizat că Guvernul poate accepta ca vârsta de pensionare să fie redusă pentru femei cu un an, în cazul celor cu doi copii, şi cu doi ani, pentru mai mult de doi copii, precum şi o scădere a vârstei de pensionare în cazul condiţiilor speciale de muncă.

Menţinerea punctului de pensie la 40% din salariul mediu

Primul ministru  a mai spus că scopul Guvernului este să menţină valoarea punctului de pensie la cel puţin 40% din salariul mediu pe economie."Vrem să facem un sistem sustenabil al pensiilor. Astăzi, dacă am aplica 45%, ar trebui să luăm 3 miliarde de euro de la Educaţie, Sănătate etc. Ca să menţinem 40%, luăm oricum 1,3 miliarde de la bugetul de stat... Interesul nostru este ca pensiile să fie plătite şi legea să fie corectă pentru toată lumea", a declarat Boc.

El a reafirmat că nicio pensie obişnuită din rândul celor 5,6 milioane nu va scădea, doar pensiile speciale vor fi recalculate.

Citeşte şi:

Sindicaliştii au părăsit negocierile pentru că "Boc a bătut cu pumnul în masă"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net