Bilanţ nou în urma exploziei la o mină din Rusia: 43 de morţi

Citeste tot despre: 

Cel puţin 43 de persoane au murit şi alte 47 sunt date dispărute în urma celor două explozii de sâmbătă din cea mai mare mină de cărbuni din Rusia, potrivit unui nou bilanţ, relatează Ria Novosti.

Anterior, bilanţul era de 32 de morţi şi 58 de dispăruţi.

Premierul rus Valdimir Putin se va deplasa în regiunea Kemerovo şi îi va vizita la spital pe minerii răniţi, urmând ca apoi să meargă la mina Raspadskaia, din bazinul minier Kuzbas, pentru a supraveghea operaţiunile de salvare.

Două explozii, la un interval de patru ore, au avut loc sâmbătă la cea mai mare mină de cărbune din Rusia, în urma unei acumulări de metan. După a adoua explozie, operaţiunea de salvare a fost întreruptă, din cauza creşterii concentraţiei de metan, sistemul de ventilaţie al minei fiind distrus.

Accidentele mortale în minele din Rusia sunt destul de frecvente, ca urmare a infrastructurilor în avansată stare de deteriorare şi a încălcării regulilor de securitate.

Operaţiunile de salvare continuă astăzi, cu 720 de salvatori şi 104 vehicule desfăşurate, conform Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1