BEC prezintă miercuri rezultatele finale ale prezidenţialelor

Ultima actualizare:

    Pentru prezidenţiale, s-au prezentat 54,37% dintre cetăţenii cu drept de vot
Pentru prezidenţiale, s-au prezentat 54,37% dintre cetăţenii cu drept de vot

Biroul Electoral Central (BEC) va prezenta rezultatele finale ale alegerilor prezidenţiale cel mai probabil miercuri, după ce vor veni din teritoriu toate procesele-verbale, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al instituţiei, Marian Muhuleţ.

El a precizat că ultimul judeţ a fost programat marţi la miezul nopţii pentru a aduce la BEC documentele referitoare la cel de-al doilea tur de scrutin.

Birourile Electorale Judeţene trebuie să depună procesul-verbal pentru centralizarea votului pentru alegerea preşedintelui, împreună cu procesele-verbale primite de la birourile electorale ale secţiilor de votare, introduse în unul sau mai multe bibliorafturi sigilate, ştampilate şi semnate de membrii biroului electoral.

Totodată, vor fi trimise toate contestaţiile şi întâmpinările, toate dosarele primite de la birourile electorale ale secţiilor de votare, formate din copia de pe lista electorală permanentă utilizată pentru votare, precum şi din tabelele electorale folosite.Secţiile speciale vor trimite şi declaraţiile pe propria răspundere completate de alegători, dar şi plicurile sigilate cu CD-uri sau DVD-uri conţinând înregistrările video de la vot.

Procesele-verbale, împreună cu dosarele birourilor electorale de circumscripţie se înaintează, sub pază militară, Curţii Constituţionale, în termen de 24 de ore de la înregistrarea ultimului dosar, aceasta urmând să valideze rezultatul.

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net