Bebeluşii arşi, alăptaţi prin furtun

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cinci nou-născuţi au murit după ce, luni seară, un incendiu a cuprins Maternitatea Giuleşti. Au mai rămas şase bebeluşi de salvat.

Dan Enescu despre israelienii care au venit să vadă copiii arşi: Nimeni nu ştie cine i-a chemat

Cu această aritmetică simplă a morţii şi a vieţii se luptă medicii de la "Grigore Alexandrescu".

Pe pereţii secţiei de Chirurgie Plastică şi Arsuri de la "Grigore Alexandrescu" sunt panouri ilustrate cu cele mai grave cazuri de copii salvaţi de medici: instantanee cu picioare arse, trunchiuri scrum de care agaţă cioturi de braţe, ca nişte buturugi scoase din foc.

Şi, cu toate astea, cazurile bebeluşilor care au ajuns luni seară la "Grigore Alexandrescu" depăşesc în grozăvie aceste imagini. În spital se vorbeşte în şoaptă. Doar un paznic în uniformă neagră se găseşte să strige: „Bă, imaginează-ţi că au adus aici copii negri ca pantalonii de pe mine".

Războiul pentru supravieţuire este nedrept. Unul dintre bebeluşi respiră în continuare ajutat de aparate. În zece minute, un nou-născut poate trece de la o stare stabilă la una critică, în funcţie de puterea lui de luptă.

Mai citeşte:

Părintele unui bebeluş ars la Giuleşti: «La 200ºC pregăteşti friptura sau coci prăjituri»

Mai multe cadre de la maternitate, strânse într-un salon de unde s-a ieşit cu un tort

Rudele copiilor morţi la Giuleşti şi-au primit pruncii cu lacrimi şi blesteme pentru vinovaţi

Starea celor şase bebeluşi este gravă, nu au ieşit din şoc

Asistentele care aveau acces în salonul bebeluşilor erau plecate. Sărbătoreau Sfânta Maria!

Semne bune? Există. Mamele au început să-şi alăpteze copiii din trei în trei ore. „Nu direct la sân, se folosesc nişte pompe. Dar tot e bine, laptele matern îi ajută", spune Georgeta Ciobanu, asistentul social al spitalului.

De aproape o săptămână, părinţii bebeluşilor arşi sunt în Iad. Ca să fie aproape de copiii lor, câţiva au rămas în incinta spitalului. Sentimentele lor sunt contradictorii.

„Le-am pus la dispoziţie o cameră unde să stea şi să fie asistaţi de psihologi şcoliţi în America. N-au vrut. Fiecare vrea să-şi trăiască tristeţea pe cont propriu", spune Dan Enescu, directorul Spitalului "Grigore Alexandrescu".

„Părinţii se consolează între ei. Nici noi nu le punem întrebări. Până la urmă, ce poţi să-i întrebi? Ce simt? Cum să-i întrebi aşa ceva?", constată just Georgeta Ciobanu.

Toate gândurile se îndreaptă către nou-născuţii care au avut nenorocul de a se naşte în România, în Bucureşti, în Giuleşti, în preajma chermezei naţionale de Sfânta Maria.

Doamne, ce sicrie mici!

Părinţi distruşi, „stafii" cu privirile pierdute în gol, s-au perindat ieri pe la Morga „Mina Minovici" pentru a-şi lua acasă bebeluşii morţi în iadul de la Maternitatea Giuleşti.

Ca pe o bandă rulantă a morţii, rând pe rând, sicriele micuţe au fost scoase din Institutul de Medicină Legală şi puse cu mare băgare de seamă în maşini.

Un singur micuţ a facut excepţie: fetiţa Melek, turcoaica. Ea a fost învelită într-un cearşaf alb şi cărată pe braţe de tatăl său, Alan, pe bancheta din spate a maşinii, direct la cimitirul Ghencea musulman. „Aşa e tradiţia la noi", a şoptit tatăl lui Melek, trecând cu ochii în pământ.

Cu toţii însă au făcut ieri un singur drum care a fost şi cel mai greu: drumul spre groapă cu micuţul lor în sicriu!

Eric Ştefan Dragomirescu a fost înmormântat în Cimitirul Ghencea 2

simeon stalpnicul png

Maria Alexia, condusă de părinţi la Cimitirul Sfânta Treime din Piteşti

simeon stalpnicul png

Alexa Gabriela Florescu a făcut ultimul drum spre Slatina, în portbagajul maşinii

simeon stalpnicul png

Fetiţa Melek Damian a fost luată în cearşaf alb de tatăl ei

simeon stalpnicul png

«Este un şoc şi pentru mine»Dr. Dan Enescu, Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu

Dan Enescu are biroul plin cu hârtii, documente, constatări.

„Văd diagnostice şi mă crucesc. I-auzi unul: copil de o zi, cântărind un kilogram şi jumătate, ars pe 60% din suprafaţa corpului.Este un şoc şi pentru mine să citesc aceste hârtii. Este un şoc să vedem candele la poarta spitalului. Şi în tensiunea asta trăieşte toată echipa de aici".

Enescu s-a întors din concediu de îndată ce a aflat de nenorocirea de la Giuleşti. Ieri a fost ziua lui de naştere şi abia se mai ţinea pe picioare.

Citeşte şi:

Încă un bebeluş ars în incendiul de la Maternitatea Giuleşti a murit

«Fetiţa noastră a trăit doar 6 ore» FOTO

Bahmu: «Am avut un șoc când am aflat de bebelușii morţi»

«Am înnebunit când mi-am văzut băieţelul ars»

«Rugaţi-vă pentru copilaşii care se zbat să trăiască!»

Conducerea Maternităţii Giuleşti a fost suspendată

Părinţii copiilor morţi în incendiul din maternitate vor primi câte 5.000 lei!

Declaraţii şocante ale personalului din Maternitatea Giuleşti:«Poa' să moară! Astea fac alţi copii mâine!»

Fie că sunt medici, fie că sunt asistente, declaraţiile lor făcute la Poliţie sau povestite de pacienţi au şocat o ţară întreagă.

 Procurorii confirmă petrecerea de la Giuleşti. În timp ce micuţii se luptau să trăiască, într-o încăpere cuprinsă de flăcări, la o temperatură de peste 200o, mai multe cadre medicale sărbătoreau de Sfânta Maria într-un salon.

Procurorul Marius Iacob a confirmat că una dintre persoanele aflate în acea încăpere a fost văzută ieşind cu un tort în mână, însă nu s-a stabilit clar dacă şi asistenta Florentina Cârstea, cea care trebuia să fie la terapie intensivă şi singura care avea cartela de la uşa de acces, petrecea alături de colegi.

 "Se culcă a doua seară şi fac alţi copii." Tot ieri, o persoană din interiorul Maternităţii Giuleşti, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, a povestit Antenei 3 cam ce se întâmplă în spitalul groazei.

„La Maternitatea Giuleşti, se practică petreceri cu mese întinse, organizate de asistenta blondă. Ea a spus-o pe şleau după incendiu. Astea (n.r. mamele celor 11 copii arşi) sunt din acelea care fac imediat un alt copil, nu e problemă, poa' să moară. Ele se culcă a doua seară şi fac alţi copii".

 "Copiii ăştia trebuie să moară!" La numai câteva ore, o altă declaraţie ne-a îngrozit. Un medic, care lucrează în maternitate de 34 de ani, a spus fără să ştie că e filmat de jurnaliştii de la Realitatea tv: „Copiii ăştia trebuie să moară", referindu-se la cei 11 copilaşi arşi la Giuleşti.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net