Bazin de înot la 194 de metri înălţime - VIDEO

Citeste tot despre: 

Ce poate fi mai frumos decât să te scalzi la 194 metri înălţime printre zgârie-norii din Singapore în cea mai mare piscină din lume? Turiştii cazaţi acum în hotelul Marina Bay Sands, din Singapore sunt primii care se pot răsfăţa scăldându-se într-un bazin de 150 de metri lungime, situat la etajul 55.

Ideea de a construi unui imens bazin suspendat la 194 de metri de sol, i-a aparţinut arhitectului Moshe Safdie, recunoscut pe plan mondial pentru realizările sale din Las Vegas.

Investiţia s-a cifrat la peste 6 miliarde de dolari, însă datorită notorietăţii de care se bucură staţiunea din Singapore investiţia va fi amortizată în curând.

Accesul la parterul hotelului se poate face inclusiv cu bărcuţele, aici fiind amenajate mici canale de navigaţie

Şi asta pentru că la Marina Bay Sands, unde cele trei hoteluri în formă de cărţi de joc sunt piesa de rezistenţă, tranzitează zilnic peste 70.000 de oameni.

Conform bossului lanţurilor de cazinouri din Las Vegas, Sheldon Adelson, care şi-a deschis şi aici mai multe localuri, numai 10.000 de oameni aduc un profit anual de peste 60 de milioane de dolari.

„În Singapore, Marina Bay Sands va fi punctul de pornire în dezvoltarea turismului", a declarat Adelson. Cazarea într-una din cele 2.560 de camere din hotelurile de lux costă între 80 şi 2.500 de dolari pe zi.

În cele trei hoteluri sunt amenajate mall-uri, săli de cinema, teatru, clinici de înfrumuseţare şi chiar muzee.

De la 194 de metri înălţime, amatorii de senzaţii tari se pot arunca în gol cu parapanta

La baza hotelului există trei cazinouri unde intrarea costă 90 de dolari. Numai din cazare, Thomas Rasi, preşedintele şi directorul executiv al staţiunii suspendate, estimează să încaseze peste 30 de milioane de dolari în acest an.

Clădirile sunt construite pe structuri de oţel îmbrăcate în sticlă. Piscina care este cât trei bazine olimpice trebuia să fie inaugurată în 2009, însă a fost afectată de criza mondială. Odată trecută criza, investitorii au desăvârşit una dintre cele mai impresionante creaţii arhitectonice din lume.

Cele trei hoteluri de la Marina Bay Sands au 57 de etaje, piscina fiind situată la cel de al 55-lea nivel

Inaugurare de peste 6 milioane de dolari

La festivitatea de deschidere a uriaşei piscine a fost invitată Diana Ross care a susţinut un concert de zile mari.

Organizatorii au cheltuit peste 6 milioane de dolari pe artificii, jocuri de lumini şi feluri de mâncare sofisticate.

Invitaţii au fost răsfăţaţi în imensa sală de oaspeţi a hotelului care se laudă cu o capacitate de peste 2.500 de oameni.

În cadrul aceleiaşi festivităţi luxoase, a fost organizat un concurs de escaladă liuberă pe cele trei hoteluri în formă de pachetă de cărţi de joc. În competiţie s-au înscris peste 3.000 de alpinişti profesionişti.Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1